Ivan Jurić dobio unosnu ponudu, prvi put odlazi iz Italije

Ponedjeljak, 12. veljače 2024. 19:48 Napisao/la  SC

Ivan Jurić godišnje bi zarađivao 2 mil. eura, ali nešto je drugo puno važnije hrvatskom stručnjaku

Stjepan Ostojić i Ivan Jurić zajedno rade od 2014. godine u Mantovi
Stjepan Ostojić i Ivan Jurić zajedno rade od 2014. godine u Mantovi

Ivan Jurić dobio je unosnu ponudu West Bromwich Albiona (WBA)!

Talijanski mediji ističu da bi Jurić trenersku karijeru mogao nastaviti u Championshipu nakon što mu na kraju ove sezone istekne ugovor s Torinom.

Jurić je prošli tjedan najavio da odlazi na kraju sezone, hrvatski stručnjak rekao je da neće ostati u Torinu ako ne ostvario europski plasman što nije realno.

Tuttosport iznio je podatak da WBA nudi Juriću 2 mil. eura godišnje plaće, ali Juriću je nešto drugo važnije.

WBA bi trebao kupiti američki biznismen Shilen Patel za cca. 70 mil eura, koliko traži Guochuan Lai, kineski tajkun koji je vlasnik WBA sedam godina.

Patel živi na Floridi, osnivač je i izvršni direktor HealthAxis Group, softverske tvrtke sa sjedištem u Tampi, potječe iz obitelji čije se bogatstvo procjenjuje na više od 400 milijuna dolara.

Navodno je Patel poslovno povezan s MSD Holdingsom, koji je posudio WBA oko 27 milijuna funti, što ga čini najvećim vjerovnikom kluba.

Zanimljivo je da Patel nikada nije ulagao u sportski biznis što znači da u WBA mora dovesti stručnjake na svim klupskim razinama, a trener je jedan od najvažnijih suradnika.

WBA je trenutačno na 5. mjestu, dva prvoplasirana kluba ulaze izravno u Premierligu, još četiri kluba razigravaju za plasman u Premierligu.

Juriću ponuda WBA omogućuje da aktivno sudjeluje u projektu stvaranja premijeligaša, te da se nakon osam sezona u Serie A (Genoa, Verona, Torino) napokon počne boriti za prvaka, pa makar druge lige.

Inače, Juriću ovo nije prva ponuda s Otoka, Tuttosport ističe da je Nottingham Forest razmišljao Jurića dovesti kao nasljednika Stevea Coopera.

Ako prihvati ponudu i prvi put u trenerskoj karijeri ode iz Italije, Jurić će postati drugi hrvatski trener na klupi WBA nakon Slavena Bilića, koji je u sezoni 2019/20 osvojio drugo mjesto i ostvario izravni plasman u Premierligu.

Bilić je u 82. sezoni WBA u Premierligi otišao nakon 13. kola!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.