BORIS MILETIĆ

Amerikanci najviše zakazali u organizaciji

Srijeda, 04. listopada 2017. 16:32 Napisao/la  SC

 Postoji interes novih investitora

Michael Glover i Boris Miletić
Michael Glover i Boris Miletić


Rijeka nakon stanke gostuje u Puli, Istra 1961 regionalni derbi čeka na posljednjem mjestu u turbulentom stanju nakon što su neuspješni vlasnici kluba najavili prodaju.

O stanju u pulskom prvoligašu oglasio se gradonačelnik Boris Miletić, predstavnik suvlasnika kluba:
 
- Činjenica je da se nogometni klub Istra 1961 trenutno nalazi u krizi, ne samo rezultatskoj, već i u organizacijskoj, odnosno krizi uprave koja od preuzimanja kluba do danas očito nije uspjela odgovoriti na brojne izazove koje za sobom nosi upravljanje jednog renomiranog prvoligaškog kluba, kaže Miletić za HINA-u i naglaša da  često da je razgovarao s Michaelom Gloverom, koji klub vodi u ime američkog investicijskog fonda

- Razgovarali smo o radu i uvjetima u kojima omladinski pogon djeluje jer bi kvaliteta rada pogona, za što kao Grad svake godine izdvajamo značajna financijska sredstva, trebala biti puno bolja. Također, iako je Grad Pula tek manjinski vlasnik, a odluke donosi vlasnik kluba, i dalje držim da je  potreban veći angažman lokalnih stručnjaka, trenera, djelatnika i igrača. Ulagači iz SAD-a najviše su zakazali u organizaciji kluba. Za uspjeh kluba je potrebna jasna vizija i smjer u kojem se želi razvijati, a to sadašnje vodstvo kluba nažalost nije pokazalo. Mišljenja sam da je u ovom trenutku najvažnije sačuvati stabilnost kluba, a s obzirom na to da postoji interes novih investitora koji su spremni preuzeti i uložiti u klub, najvažnije je da se i dalje očuva naša stoljetna nogometna tradicija koja može biti motiv mnogim novim mladim naraštajima za bavljenje sportom, rekao je pulski gradonačelnik.
 
- Želio bih da vlasnik bude iskren prema igračima i stručnom stožeru i da jasno kaže koji su im planovi kako bi igrači znali na čemu su. Neizvjesnost je najgora, treba pošteno reći dečkima što će biti dalje, koja im je namjera i koji su planovi vlasnika, a onda je na njima da to prihvate ili da odu. Godinama sam u klubu, prošao sam i Ruse, sada Amerikance, no stalno nam se ista povijest ponavlja. Nismo uspjeli stabilizirati klub, stalno nam se ponavljaju isti problemi, vrtimo se u krug i stalno smo na rubu provalije. Nadam se da će se situacija konačno stabilizirati, s Amerikancima ili bez njih, kaže trener Istre 1961 Darko Raić Sudar.  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.