Istra 1961 preživjela ročište, stečajni upravitelj privremeno odgodio stečaj

Četvrtak, 15. ožujka 2018. 20:10 Napisao/la  SC

Račun NK Istra 1961 u blokadi je od 29. rujna prošle godine, u razdoblju od 120 dana nije plaćena obveza u iznosu od 1.677.600,57 kuna, ali realni dug iznosi više od 2 milijuna eura

Aljoša Vojnović i suigrači nastavljaju sezonu
Aljoša Vojnović i suigrači nastavljaju sezonu

 

Istra 1961 nije otišla u stečaj!

Na ročištu o pokretanju stečaja pulskog nogometnog kluba na Trgovačkom sudu u Pazinu, privremeni stečajni upravitelj Boris Debelić uvažio je prijedloge operativnog direktora Istre 1961 Darka Podnara i privremeno odgodio stečaj.

- Dobili smo privremenu odgodu stečaja, odnosno dobili smo dodatno vrijeme da okončamo dokapitalizaciju kluba, kao i da deblokiramo račun. Očekujem da ćemo dokapitalizaciju okončati do 28. ovog mjeseca kad ćemo održati Skupštinu kluba, kaže Podnar.

Stečaj je odgođen da bi se klub pokušao dokapitalizirati i time deblokirati račun.

Spekulira se da bi financijsku pomoć mogao pružiti Grad Pula, suvlasnik kluba morao bi platiti 1,5 milijuna kuna na Trgovačkom sudu u Pazinu i kupiti vrijeme do eventualne prodaje kluba.

Inače, u Pazinu je u četvrtak održano ročište o stečaju koje je inicirala FINA zbog toga što je Istri 1961 š.d.d. račun blokiran više od 120 dana.

Račun NK Istra 1961 u blokadi je od 29. rujna prošle godine, u razdoblju od 120 dana nije plaćena obveza u iznosu od 1.677.600,57 kuna.

Sud je kao privremenog stečajnog upravitelja imenovao Borisa Debelića iz Rijeke.

Tvrtka Round Midnight Ulaganja d.o.o., koja je vlasnik 64.09 posto dionica kluba, nije pronašla kupca.

S obzirom kako se ponaša predstavnik tvrtke Michael Glover, neće ga ni pronaći.

Svi potencijalni kupci odustali su od kupovine nakon što je dubinska analiza pokazala da realni dug iznosi više od 2 milijuna eura, što znači da bi budući vlasnik inicijalno morao uložiti više od 4 milijuna eura da bi klub dignuo iz mrtvih.

Takvih za sada nema.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.