Igor Štimac: Slišković je prvi, a Zrinjski dva mjeseca traži trenera! I budali dosta...!

Ponedjeljak, 02. travnja 2018. 19:10 Napisao/la  SC
Blaž Slišković
Blaž Slišković

Igor Štimac osvrnuo se u emisiji Sport nedjeljom na izbore za predsjednika HNS-a 2010., koje je izgubio od pokojnog Vlatka Markovića za jedan glas:

- Nemam se kome pravdati, zajedno smo moji ljudi i ja bili na projektu, zaustavila ga je korumpirana država i korumpirani pojedinci, dobili smo tu bitku legitimno jer smo natjerali protivnika da nas bezočno pokrade za jedan glas, koji nije bio legitiman. A nitko mi ne može zamjeriti što ja odlučujem o svom životu. Svi smo ušli u tu priču s rizicima. I trebamo se svi nositi s posljedicama. Ja sam ostao čestit i časan. I volio bih naglasiti da nismo kasnije dobili upravni spor kako neki tumače, samo smo dobili potvrdu da Jurjević može biti stranka u postupku, ali presuda deset godina kasnije ne bi ništa promijenila. Zašto bih se onda iscrpljivao po sudovima i davao lažne nade, rekao je Štimac.

Štimac je trenutačno bez posla:

- Odlučio sam da ću ići polako s karijerom onog trenutka kad sam stavio mandat na raspolaganje nakon poraza od Škotske. Nije mi žao, ja sam ispao moralan, čestit, častan, što mnogi drugi nisu. Ostat ću upisan kao jedini koji je eliminirao Srbiju, ja sam svoj zadatak ispunio u deset utakmica i s ponosom mogu doći svudje. Drugi ne mogu. U ovoj su zemlji i izvan sporta najmanje doborodošli oni koji najviše znaju, tvrdi Štimac.

Blaž Slišković tužio je Hajduk zbog otkaza:

- Blaž Slišković nije smijenjen u Hajduku radi Štimca ni Grgića, njega su smijenili igrači koje je trenirao! On se treba preispitati zašto je tako. Blaž je najgori za samoga sebe, a najviše za one koji ovise o njemu i njegovom radu. Mi smo samo bili odgovorni i shvatili da ne može ostati na klupi jer ne bismo postali prvaci! Iako smo imali prednost, iako Dinamo uopće nije bio u Ligi za prvaka. Bilo je osam kola do kraja, plus kup. Imao je Kranjčara, Leku, Vejića, Neretljaka... ti igrači su došli u naš ured i tražili da se trenera smijeni! A kad šest takvih igrača dođe, onda ste u problemu. Ne mogu precizno reći koji su točno igrači došli... Baka je ignorirao svoje obveze, nije dolazio na trening, davao je važnost listiću na kladionici, a ne svom poslu. Pa on je sad i sa Zrinjskim prvi, a klub već dva mjeseca traži novog trenera! I budali dosta... Volim ga i ja, ali nemojmo paušalno ocjenjivati stvari, tvrdi Štimac.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.