Igor Cvitanović o SP 1998: Ćiri Blaževiću nismo trebali, pa se na nama iživljavao!

Četvrtak, 21. lipnja 2018. 17:27 Napisao/la  SC
Igor Cvitanović otpao s popisa za Francusku
Igor Cvitanović otpao s popisa za Francusku

 Igor Cvitanović prisjetio se u razgovoru za 24sata kako je ispao s popisa putnika za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine, kada ga je izbornik Ćiro Blažević na pripremama otpisao zbog navodne nediscipline:

- Jedini sam od svih napadača tada zaista igrao u svom klubu. Šuker je u Realu više bio zamjena. Nikada se nisam ponašao da sam ispred Šukera ili Bokšića. Shvatio sam da su oni apsolutno ispred mene i sedam godina sam se u reprezentaciji ponašao u skladu s time. Niti jednog trenutka nisam napravio nešto pogrešno. Doznao sam da neću ići u Francusku čim sam potpisao u San Sebastianu 1997. godine. Već tada sam dobio informaciju da neću ići na Svjetsko prvenstvo. U to vrijeme bilo je 12-13 igrača u reprezentaciji koji su mogli što su htjeli, Ćiro ih nije dirao. A mi ostali: Pamić, Špehar, Tomas, ja... nismo mu trebali pa se na nama iživljavao! Nikakav mu povod nisam dao da me se maltretira na pripremama! Ja nakon 20 godina nisam zaboravio, uskraćeno mi je jedno veliko natjecanje i kruna moje karijere. Potiskujem to i ne volim se izjašnjavati o tome dok me netko ne prozove. Ja sam gledao i film Vatreni i vidim što su govorili i poručujem im da me ostave na miru. Šutim 20 godina o istini. Davao sam intervjue, niti jedan nije izašao. Spriječili su sve moje istine što se zapravo dogodilo prema tome vraćati se na to pogotovo kad traje Svjetsko prvenstvo nema smisla, kazao je Cvitanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.