HNS i Damir Vrbanović prekršajno kažnjeni zbog svastike na poljudskom travnjaku

Četvrtak, 08. ožujka 2018. 17:00 Napisao/la  SC
HNS i Damir Vrbanović prekršajno kažnjeni zbog svastike na poljudskom travnjaku

 

Prekršajni sud u Splitu kaznio je Hrvatski nogometni savez i njegovog izvršnog direktora Damira Vrbanovića zbog slučaja 'svastika' iz 2015. godine.

HNS je kažnjen s 50.000 kuna, Vrbanović s 5000 kuna zbog prekršaja iz članka 19. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima.

Sudac Stipe Roso osudio je HNS i Vrbanovića kao odogovornu osobu, jer nisu pretražili sportski objekt, odnosno travnjak, te uočili kukasti križ, uoči utakmice Hrvatske i Italije na Poljudu.

HNS i Vrbanović oslobođeni su optužbe za prekršaj iz članka 5. Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, odnosno da nisu poduzeli odgovarajuće mjere radi sprječavanja i suzbijanja nereda na sportskim natjecanjima.

U lipnju 2015. godine svijet je obišla sramotna slika s poljudskog travnjaka.

Policija još uvijek nije pronašla počinitelja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.