ZORAN ZEKIĆ Taman kada smo počeli pobjeđivati Rijeku, Matjaž Kek je zbrisao!

Petak, 30. studenog 2018. 12:34 Napisao/la  SC

Prije Kekova odlaska očito je došlo do malog zamora materijala kod igrača, a Bišćan je donio  potrebnu svježinu i odmah su živnuli,  rekao je trener Osijeka

Zoran Zekić, trener Osijeka
Zoran Zekić, trener Osijeka Foto: Lario Tus

Nogometaši Rijeke i Osijeka u osječkom će gradskom vrtu odigrati u subotu derbi kola.

Obje momčadi konkuriraju za titulu viceprvaka jesenskog dijela prvenstva te će obje učiniti sve ne bi li se titule i dokopale.

Proteklih sezona osječki trener Zoran Zekić i riječki Matjaž Kek bili su tradicionalni konkurenti.

- Bit će mi čudno što Matjaža nema na drugoj strani. Mnogo smo dvoboja odradili, izgradili smo zdravo rivalstvo, a kroz njega mi je postao drag. Naviknuo sam se nekako na njega kada igramo s Rijekom. Dvije godine me čovjek razvaljivao na terenu, a sad kad smo došli na sebe i počeli pobjeđivati Rijeku, onda je zbrisao, rekao je kroz smijeh trener Osijeka Zoran Zekić za Glas Slavonije.

Rijeka se vratila pobjedničkom nizu, ali u pozitivnom zamahu je i domaćin.

- Rijeka je bila i ostala jaka momčad. Prije Kekova odlaska očito je došlo do malog zamora materijala kod njih, a Bišćan je, kao novo lice, donio tu potrebnu svježinu i odmah su živnuli na rezultatskom planu. Riječ je čvrstoj i ozbiljnoj momčadi. Rijeku nikada nisam niti ću je ikada podcjenjivati, bez obzira na to kakve rezultate imala u određenom trenutku, kaže trener osječkog prvoligaša.

Zekića muči lijevi bok i tko će zaigrazi umjesto kažnjenog Janže.

- Ne mogu još precizno odgovoriti na to pitanje. Na treninzima isprobavamo razne opcije. Uvijek postoji ofenzivnija i defenzivnija varijanta. Ofenzivnija bi bila s Bočkajem na toj poziciji, ali on je tri tjedna bio izvan treninga, a defenzivnija je s Lončarom, koji je tu ulogu dobro odigrao protiv Dinama. Forma nekih prvotimaca ne izgleda baš onako kako očekujem. Ne znam jesu li ih uljuljkali dobri rezultati koje imamo ili nešto drugo, ali bilo bi poželjno kada bi shvatili kakve su utakimice pred nama. Od ova posljednja četiri susreta ovisit će ocjena cijele polusezone. Dakle, trebamo ozbiljno zapeti u tim utakmicama, zaključio je  Zekić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.