Zoran Zekić: Nenormalno je da jedan Hajduk ima šest ili sedam stranaca u prvih jedanaest

Ponedjeljak, 14. svibnja 2018. 08:59 Napisao/la  SC

Mislim da to nije pravi put. Krenemo li ovim smjerom, ionako imamo sve manje djece, bojim se da nam se dobro ne piše, kaže trener Osijeka

Zoran Zekić
Zoran Zekić

Hajduk i Osijek odigrali su utakmicu bez pobjednika (1:1) čime je Dinamo postao prvak.

- Prvo poluvrijeme smo bili dosta dobri, držali smo se taktičkog plana. Zabili smo i taj gol, uz dosta muke smo usmjerili utakmicu kako smo željeli. U nastavak smo ušli jako loše, bez energije i intenziteta. Tih dvadesetak minuta nismo uspjeli pronaći pravi ritam, nije to bilo onako kako smo htjeli odigrati drugo poluvrijeme. Kod nas se najviše s mentalnog aspekta osjeti da se približava kraj sezone. Pokušavamo držati energiju i mentalni aspekt što više gore, ali nije to lako, za razliku od onog dijela kad su stvari štimale na pravi način. Imamo tjedan dana da se regeneriramo i vidimo tko će biti spreman za zadnje dvije utakmice, da ih odradimo na pravi način, rekao je trener Hajduka Željko Kopić.

Said opet nije igrao na Poljudu:

- Razlog je što je Said dosta pauzirao, igrao ozlijeđen. U Puli smo Futacsa koristili manje, Saida više, sad obrnuto. To je bio dio taktičkog plana, jednako kao i s Tudorom, kaže trener Hajduka koji je znatno pao u završnici sezone:

- Sigurno da postoji žal, ali za pravi rezultat treba velik broj kvalitetnih preduvjeta. U ovom trenutku nismo u optimalnom stanju ni na najvišoj razini, ali nadam se da ćemo u zadnje dvije utakmice biti pravi. Ja sam tu vodio onaj kraj jeseni i proljetni dio. Sigurno da svaki trening i utakmica meni stvaraju sliku o svakom pojedincu i sigurno da ću određene prijedloge vezane uz kadar igrača iznijeti, kao i ono o potrebama momčadi za sljedeću sezonu, zaključio je Kopić.

 Zoran Zekić trebao je biti zadovoljan bodom:

- Ne mogu reći da sam presretan jer smo danas trebali dobiti utakmicu i to uvjerljivo. Osijek nikad od kad je Hrvatske nije odigrao ovakvu utakmicu na Poljudu, puno puta smo došli u priliku, ali zabili smo samo jedan gol. Ono što me raduje, kad sam postao trener prije dvije godine moj prethodnik je  ovdje "poginuo", izgubio je 0:3 uz posjed 82:18, a mi smo danas pokazali da smo na pravom putu. Poništen nam je u prvom poluvremenu čist gol. Žalostan sam i nije mi jasno dodvoaravanje ikom kad nikome ništa ne treba. Situacija je bila na knap, to ne može Superman vidjeti, a kaže se da treba dati prednost napadaču, govori Zekić.

Trener Osijeka prokomentirao je sportsku politiku splitskog kluba:

- U ovoj ligi ne može više nitko nikoga lagano pobijediti, u ovoj ligi ima sve više stranaca, a ja sam krivac što ih u Osijeku nema, nego su tu domaći igrači.. Meni je nenormalno da jedan Hajduk ima šest ili sedam stranaca u prvih jedanaest. Mislim da to nije pravi put. Krenemo li ovim smjerom, ionako imamo sve manje djece, bojim se da nam se dobro ne piše, zaključuje Zekić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.