ZORAN SAMARDŽIJA ISTIČE

U Kramarićevu transferu pomogao mi je Mandarić

Četvrtak, 08. siječnja 2015. 15:45 Napisao/la  I. V.

Rijeka je dobila 9 milijun eura, još milijun dobiva ako Leicester ostane u ligi, kaže Samardžija

Zoran Samardžija, nogometni menadžer i nekadašnji igrač sarajevskog Željezničara, bio je glavna poveznica s Liecester Cityjem u transferu Andreja Kramarića. Kako to već obično biva u ovako složenim poslovima, Samardžić je angažirao riječkog kolegu Predraga Račkog, koji je kontaktirao Rijeku davno prije nego što su Kramarići znali da postoji interes Leicester Cityja. Nakon što je početkom prosinca stigla službena ponuda, svatko je odradio svoj dio posla u kojemu je zadnju riječ imao Joža Kramarić.

- Dvije godine radim na transferu, pri realizaciji transfera pomogao mi je Milan Mandarić, nekadašnji vlasnik Leicestera s kojim se poznajem 30 godina. Klub sa Kantride dobio je devet milijuna eura. Ako Leicester ostane u Premierligi, Rijeka će dobiti dodatnih milijun eura. Kramarić je potpisao na 3,5 godine i po sezoni će zarađivati 1,5 milijuna eura neto, rekao je Samardžija za Oslobođenje.

Samardžijina izjava službeno je potvrdila informaciju da će transfer ukupno iznositi oko 20 milijuna eura bruto, koliko iznose bankovna i jamstva engleskog saveza.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.