JADRANSKI DERBI Lindon Selahi doveo Rijeku u vodstvo perfektnim udarcem, Jorge Obregon izjednačio atraktivnim pogotkom nakon Smolčićeva ubačaja iz auta

Nedjelja, 28. siječnja 2024. 18:17 Napisao  I. V.

Sopić pogodio s izmjenom, početkom drugoga poluvremena u igru je ušao u Obregon

Lindon Selahi doveo Rijeku u vodstvo perfektnim udarcem,  Jorge Obregon izjednačio atraktivnim pogotkom nakon Smolčićeva ubačaja iz auta

Željko Sopić odlučio se nadigravati na Poljudu, s obzirom na odabir igrača trener Rijeke počeo je utakmicu na Poljudu igrati otvorenije nego u Velikoj Gorici.

U Velikoj Gorici zatvorio se s dvojicom defenzivnih veznjaka (Selahi, Hodža), na Poljudu je igrao samo s jednim defenzivnim veznjakom (Selahi) ispred zadnje linije u središtu koje su igrali stoperi Radeljić i Galešić.

Iako Hajduk nije počeo furiozno kao što se očekivalo, u 15. minuti domaća je momčad postignula pogodak koji je istaknuo slabosti postavljene riječke obrane.

U situaciji "pet na tri" Kleinheisler je primio okomito ubačenu loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, zakasnio je Smolčić, mađarski reprezentativac ubacio je sredinu gdje je Livaja dočekao loptu na glavu bez skoka, lopta je okrznula Pukštaša i završila u mreži - 1:0.

Za razliku od Sopića, trener Hajduk Mislav Karoglan igra izrazito natjecateljski nogomet u kojemu je najvažnije kontrolirati prilaze svojim vratima.

Početkom drugoga poluvremena u igru je ušao u Obregon, koji je u 55. minuti atraktivnim pogotkom izjednačio.

Smolčić je ubacio loptu iz auta, Obregon je primio loptu u ravni prve vratnice sa Šarlijom na leđima, u maniri vaterpolskog sidruna Obregon se okrenuo i u padu loptu silovitim udarcem poslao u mrežu iznad Lučićeve glave.

U 75. minuti Šarlija je duelu s Obregonom glavom odbio loptu točno na noge Selahiju, koji je na ulasku u kaznenim prostor zdesna tehnički perfektnim poluvolejem loptu poslao u desni Lučićev kut - 1:2

RIJEKA: Labrović, Smolčić, Galešić, Radeljić, Goda, Selahi, Janković, Fruk, Pašalić, Pjaca, Ivanović

HAJDUK: Lučić, Sigur, Šarlija, Uremović, Moufi, Žaper, Krovinović, Pukštaš, Kleinheisler, Sahiti, Livaja

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.