Željko Kopić na najbolji način dokazao da hrvatski trener može uspješno voditi Hajduk

Utorak, 20. veljače 2018. 21:17 Napisao/la  I. J.

Tko zna da Branco i Kos nisu pogriješili kod izbora nasljednika Pušnika, i da su umjesto Carrila doveli Kopića, možda bi Hajduk u prvenstvu bio više bodovno učinkovitiji

Željko Kopić (Hajduk)
Željko Kopić (Hajduk)

Kada su Ivan Kos kao novi predsjednik Hajduka te Mario Branco kojeg je na mjesto sportskog direktora imenovao, a Nadzorni odbor podržao, odmah su uoči početka nove prvenstvene sezone 2016/17, najavili da novi trener neće biti nitko od hrvatskih, posebice ne splitskih stručnjaka.

Najprije je Kos raskinuo suradnju sa bivšim trenerom Damirom Burićem jer, kako je kazao, nije ga uvjerio da momčad može napraviti iskorak.

Branco je momčad povjerio Slovencu, Marijanu Pušniku kojemu je bilo važnije kako će se prezentirati pred novinarima, što će kazati, a govorio je sve i svašta.

Momčad je na travnjaku djelovala kao razbijena četa u kojoj se ništa ne zna, svatko je radio što je želio bez ikakvih posljedica.

Pušnik je pao u završnici jesenskog dijela nakon što je izgubio od najbližeg susjeda Splita u četvrtfinalu Kupa Hrvatske.

Nije Branco priznao svoju pogrešku, već je napravio novu još veću, doveo je na klupu Španjolca Joana Carrilla koji prije dolaska na Poljud više od godinu i pol dana nije trenirao nikoga.

Carillo je osvojio sa Videotonom prvenstvo Mađarske. Slatkorječivi Španjolac stalno je ponavljao kako je zadovoljan kako igrači treniraju, kako su na pravom putu...

Njegov boravak na klupi bijelih trajao je do pred kraja jesenskog dijela sezone koja je u tijeku.

Smijenjen je zbog poraza kod kuće od Rudeša na čijoj je klupi tada sjedio njegov sunarodnjak Alonso.

Trebao je biti smijenjen još i ranije..

Kada su, valjda shvatili, da od stranih (ne)kvalitetnih trenera nema rezultata i pobjeda, odlučili su dovesti domaćeg, hrvatskog trenera Željka Kopića koji je bio u kombinacijama nakon smjene Pušnika.

Nije dobio tada priliku.

Sada je na najbolji mogući način priliku opravdao, a vjerojatno niti on sam nije očekivao takav uspješni rezultatski niz.

U prvenstvu je nanizao šest pobjeda, od toga pet uzastopnih, uz jedan neodlučen ishod.

Redom Hajduk je pobijedio Istru 1961 u Puli (1:3), kod kuće odigrao neriješeno sa Osijekom (1:1), zatim je na Rujavici bio bolji od Rijeke (1:2), Lokomotivu je svladao u Maksimiru (0:2), na Poljudu Inter Zaprešić (5:9), te na startu proljetnog dijela slavio je u gostima protiv Cibalije u Vinkovcima (5:0).

Proteklog vikenda je u najvećem hrvatskom derbiju na maksimirskom travnjaku golom Ohandze bio bolji od Dinama.

Ovom pobjedom bijeli su smanjili bodovnu prednost za vodećim Dinamom sa dvanaest na devet bodova.

Objektivno teško je očekivati čudo, no čuda se događaju.

U četvrtinalu Kupa Hrvatske Splićani su slavili u Gradskom vrtu u srazu sa Osijekom. Kakav impresivan učinak Željka Kopića. Zaslužuje svaki respekt.

Tko zna da Branco i Kos nisu pogriješili kod izbora nasljednika Pušnika, i da su umjesto Carrila doveli Kopića, možda bi Hajduk u prvenstvu bio puno bodovno učinkovitiji.

Naime, Kopić je preuzeo momčad u trenutku kada je Dinamo imao dvanaest bodova više od Hajduka i sada na najbolji način demantirao Kosa i Branca da hrvatski trener ne može voditi Hajduka!

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.