Željko Kopić: Domaćin na Rujevici uvijek zalije jednu polovicu travnjaka, i to gostujuću!

Subota, 11. kolovoza 2018. 14:40 Napisao/la  Ivan Jelić

Nitko trenera Hajduka od novinara nije pitao kako Rijeka prije utakmice zna koja će polovica igrališta biti gostujuća

Željko Kopić
Željko Kopić Foto: www.hnkhajduk

 

Željko Kopić utakmicu protiv Rijeke najavio je na redovitoj konferenciji za novinare u subotu:

- Očekuje nas Jadranski derbi, velika utakmica, snažan protivnik. Jučer smo imali dan regeneracije za igrače koji su igrali. Ima dosta posljedica prošle utakmice, tako da ćemo tek večeras vidjeti tko je u optimalnom stanju za utakmicu. Jučer nam se priključio i Jradi za kojega vjerujemo da nam može donijeti kvalitetu u veznom redu i ofenzivnom dijelu ekipe. Raspored smo već komentirali, neki igraju sedam-osam utakmica na domaćem terenu, ali to je tako. Bez maksimalne energije, duel-igre i brze tranzicije će biti jako teško. Rijeka uspijeva, bez obzira na odlaske igrača, držati prepoznatljiv stil igre s visokim intenzitetom i brzim tranzicijama, te moramo biti na izuzetno visokoj razini, kaže Kopić.

O različitim podlogama na Poljudu i Rujevici trener Hajduka kaže:

- Pomoćni teren još nije spreman za trening, trenirali smo na glavnom koji je u stanju kakvom jest i s podlogom na Rujevici nema nikakve veze. Prednost Rijeke je što su prvi u Hrvatskoj krenuli s tom hibridnom podlogom, a svima drugima treba vremena za adaptaciju, to su stvari o kojima treba voditi računa. Domaćin uvijek zalije jednu polovicu travnjaka, i to gostujuću. Kad uđeš u igru, pomisliš da su ti kopačke dobre, a onda počneš proklizavati. To stalno rade, a na nama je da se na to sve adaptiramo i budemo što bolji, naglašava Kopić.

Nitko trenera Hajduka od novinara nije pitao kako Rijeka prije utakmice zna koja će polovica igrališta biti gostujuća.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.