SPLIT - RIJEKA Matjaž Kek: Priliku će sigurno dobiti Bradarić i Diyoke, možda još netko

Utorak, 01. ožujka 2016. 14:13 Napisao  Patrik Mršnik

To je derbi ovoga kola, morat ćemo biti vrlo kvalitetni, koncentrirani i disciplinirani u pokušaju dolaska do našeg cilja. Cilj su bodovi, kaže trener nogometaša Rijeke

Ritam utakmica podigao se, nogometaši Rijeke vraćaju se 'europskom' tempu budući da se susreti dvadeset i pete dionice domaćeg nogometnog prvenstva igraju kroz tekući tjedan. Izabranike Matjaža Keka očekuje teško gostovanje na Parku mladeži kod ekipe Splita, sastava koji se sa zagrebačkom Lokomotivom bori za četvrto mjesto na ljestvici. S nogometašima bi na stadionu trebalo biti i dvjestotinjak navijača, zajedno je cilj upisati nove bodove.

Servisne informacije za navijače
Kako bi nesmetano i na vrijeme stigli na Park mladeži, navijači Rijeke koji se odluče na put u Split na naplatnu postaju Dugopolje trebaju stići do 17 sati. Na Rujevicu je stiglo dvije stotine ulaznica za navijače Rijeke, one su u prodaji u utorak od 15 do 19 sati, odnosno u srijedu od 9 do 12 sati na ulaznoj blagajni kampa HNK Rijeka.

- Split za nas predstavlja tradicionalno teško gostovanje. To je ekipa koja je zaista dobro izgledala na Maksimiru u prošlom kolu, jedna agresivna, kompaktna ekipa koja zna što želi i ima pojedince koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. To je derbi ovoga kola, morat ćemo biti vrlo kvalitetni, koncentrirani i disciplinirani u pokušaju dolaska do našeg cilja. Cilj su bodovi, to sam već rekao početkom sezone i tu se ništa nije promijenilo, rekao je trener nogometaša Rijeke Matjaž Kek.

Imat će slovenski strateg na riječkoj klupi dosta problema prilikom odabira prve jedanaestorice za istrčavanje u utakmici što će započeti u srijedu od 19 sati. Već od ranije u pogonu nema ozlijeđenih Leškovića, Vešovića i Kajevića, neće putovati Roshi, a posljednja dva dana nisu trenirali Brezovec i Mitrović. Kada se svemu tome pridodaju suspenzije Maleša (crveni karton) i Močinića (tri žuta), odnosno stanoviti problemi Tomasova koji bi trebao biti spreman, dolazi se do zaključka da će Kek morati posegnuti za nizom alternativnih rješenja.

- To se događa u ovim fazama prvenstva kad je ritam dosta zgusnut, ali nekako ćemo se skupiti i odigrati kvalitetnu utakmicu. Što se kadra tiče, u njemu su svi oni igrači koji već dulje vrijeme treniraju s nama. Pod takve uključujem Bajića (također ozlijeđen, op.a.), Vizingera, Lucića, Nevistića... Njih smatram kadrom prve ekipe, kaže Kek.

Puno je dakle, dvojbi ostalo oko popunjavanja sastava. Liječnička služba kluba odlučit će oko nastupa Brezovca koji je i protiv Hajduka odigrao pod injekcijama, nakon teškog udarca kojeg je zaradio protiv Dinama. Ista je stvar i po pitanju Mitrovićevog istrčavanja, dok je Roshi zasigurno na popisu onih koji neće otputovati prema Splitu. Vešović trenira s ekipom, Keka veseli osmjeh na njegovom licu i želja da se što prije vrati u punu formu.

- Istina je, imamo puno problema u veznoj liniji. Priliku će sigurno dobiti Bradarić i Diyoke, možda i još netko. Agresija Splita zahtjeva barem takav odgovor. Oni igraju na te duge i odbijene lopte, vrlo su brzi što su pokazali u nekoliko navrata sada protiv Dinama.  Jedno od rješenja u sredini terena je i Tomasov, on je protiv Hajduka stisnuo zube za pomoć ekipi, to su nekad vrlo bitne stvari, možda i bitnije nego sam njegov učinak. To je doprinos stvaranju zajedništva, vrhunac svakog pozitivnog odnosa unutar ekipe, kaže Kek.

Raspoloženje u klubu nepromijenjeno je nakon poraza od Dinama i pobjede nad Hajdukom. Radi se normalno, bez ikakvih amplituda s razmišljanjima usmjerenim prema budućnosti.

- Nije bila tragedija poslije poraza u Maksimiru, nema ni sada euforije. Netko bi možda volio vidjeti drugačiju sliku, ali ona je normalna, završio je Kek.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.