SINIŠA OREŠČANIN

Nisam pio kavu s Vulićem

Utorak, 27. studenog 2018. 16:54 Napisao/la  Ivan Jelić

Trener B momčadi zamijenio Vulića

Siniša Oreščanin (Hajduk)
Siniša Oreščanin (Hajduk)

Nakon smjene Zorana Vulića, vodstvo Hajduka i novi trener održali su konferenciju za novinare.

Hajdukov novi trener Siniša Oreščanin, dosadašnji trener B momčadi Hajduka se najprije zahvalio za ukazano povjerenje.

- Zahvalio bih predsjedniku i sportskom direktoru. Ovdje sam dvije godine i mjesec, uvjerio sam se što Hajduk znači vama i ovom podneblju, tako da mi je velika čast, počeo je Oreščanin.

Novinare je zanimalo koliko će mu biti teško kao dinamovcu na klupi bijelih, jer je bivši trener Vulić istaknuo kako se Hajduk pretvara u Dinamo 3.

- Ne bih to posebno komentirao. Mislim da sam se u ove dvije godine saživio s klubom i ljudima u unutar kluba. Profesionalac sam koji radi svoj posao, zahvaljujem na prilici i nadam se da će sve ispasti kako je i zamišljeno, rekao je novi trener.

Uslijedilo je pitanje je li komunicirao s bivšim trenerom Vulićem, pio kave...

- Kavu nismo pili, ali ja sam bio uvijek otvoren za suradnju. Mi smo komunicirali koliko treba što se tiče igrača. S moje strane je bila otvorena komunikacija. Sve što je A-tim želio što se tiče igrača, mi smo ispunjavali, poručio je Oreščanin.

Novi trener najavio je i svoje prve poteze s momčadi.

- Prva zadaća je podići samopouzdanje momčadi. Ljudi nisu stijene. Svaka utakmica nam je najbitnija, ne bih rezultatski gledao kroz ovaj dio. Ovo je tranzicijsko razdoblje da se počnu događati neke stvari, da bude baza domaćih igrača, ali to je složen proces. Od igrača koji čine prvu ekipu treba izvući najbolje do kraja polusezone. Ja sam čovjek koji prvenstveno vjeruje u trening i proces, rekao je trener.

Novi trener još nije počeo osjećati pritisak kao trener bijelih, iako nema prvoligaškog iskustva.

- Moram reći da se dosta brzo sve to dogodilo, nisam imao vremena osjećati pritisak. Dosta godina radim ovaj posao, zahvaljujem klubu na prilici, puno mi je značilo i ovih godinu i pol u Hajduku II, gdje sam spoznao što je Hajduk, zaključio je Siniša Oreščanin.

U stožer prve momčadi prebacuje trenere iz druge ekipe, Rosandu, Budimira, trenera vratara Roguljića..

- Sigurno postoje rezerve u ovom kadru i želim najprije vidjeti što se događa unutar svlačionice da bih mogao djelovati. Mislim da se s unutarnjim rezervama može napraviti dobro do kraja polusezone, zaključio je strateg bijelih. 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.