Sergej Jakirović: Imat ćemo samo 68 sati između utakmica s Betisom i Rijekom

Srijeda, 21. veljače 2024. 21:18 Napisao/la  SC

Očekujem da će se Betis mobilizirati, da će od prve minute napasti i pokušati nas pritisnuti, rekao je trener Modrih uoči uzvratne utakmice s Betisom

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Nogometaši Dinama u četvrtak od 18,45 sati u Zagrebu igraju uzvratni susret UEFA Europa konferencijske lige protiv španjolskog Betisa. Modri su u prvoj utakmici u Sevili pobijedili s 1:0.

- Ne očekujem nimalo lakšu utakmicu bez obzira na našu prednost od 1:0. Naprotiv, očekujem da će se Betis mobilizirati, da će od prve minute napasti i pokušati nas pritisnuti. Ali, imamo i mi svoj plan igre. Vidjeli smo tamo da u većini utakmice možemo držati dobar posjed, ali moramo biti puno mirniji na lopti u završnici i možemo ih dovesti pod pritisak. Isto tako, po osvojenoj lopti morat ćemo biti okomiti, brži, morat ćemo bolje rješavati situacije. U fazi obrane trebamo biti plitki, kompaktni, a pogotovo ćemo po bokovima morati igrati odgovornu igru dva na dva, jer to je forte Betisa, to cijelo vrijeme pokušavaju. Čine to i preko „lutalice“ Nabila Fekira kojeg ćemo morati dobro staviti pod kontrolu jer on daje impuls toj momčadi. Vraća im se Cedric Bakambu, gledali smo ga na zadnjoj utakmici protiv Alavesa, dobar je igrač, bio je u Galatasarayu. Morat ćemo obratiti pažnju na njega u smislu brzine i napadanja prostora kako nas ne bi ugrozio, rekao je trener Sergej Jakirović.

Modri strateg planira ponoviti igru iz prvog susreta te neće mijenjati formaciju.

- Nema drugog recepta kad igrate protiv momčadi koja je jako dobra na lopti, a još bolja kad je osvoji. Moramo biti maksimalno gusti, čvrsti... Volio bih da smo još čvršći u nekim trenucima utakmice. Isto tako, vidjeli smo da možemo parirati, držati loptu, osjetili smo ih na terenu što je jako važno. Oni će morati više riskirati, a na nama je da iskoristimo prostore koje će nam oni ponuditi, dodao je Jakirović.

Niti tri dana nakon Betisa, zahuktala Rijeka stiže u Maksimir.

- Imat ćemo samo 68 sati između tih dviju utakmica. U Dinamu je to tako, nema preskakanja, moramo u četvrtak odigrati maksimalno, svaka je utakmica važna... Evo, u ovoj zadnjoj protiv Varaždina imali smo četvoricu novih igrača u prvih 11 u odnosu na Sevillu, plus petoricu koje smo uveli što znači da smo praktički izrotirali devetoricu. Dogodio se pad energije, gdje nam je bilo teško, u zadnjih 10-ak minuta je nastao, "ajmo reći", cirkus. Da nije bilo tog 11-erca za Varaždin ne bi bilo ništa kao što nije bilo ni u prvih 80 minuta, zaključio je trener Dinama.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.