Nemilosrdni eliminacijski sustav, Gent se u poretku europskih klubova nalazi ispred Dinama

Četvrtak, 22. kolovoza 2019. 20:52 Napisao  I. V.

UEFA u pretkolima toliko protežira bogatije klubove  da Rijeka u play-offu Europske lige igra protiv neusporedivo jačega protivnika nego Dinamo u play-offu Lige prvaka

Nemilosrdni eliminacijski sustav, Gent se u poretku europskih klubova nalazi ispred Dinama

 

Dinamo je očekivano pobijedio (2:0) Rosenborg u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka i euforično osigurao plasman u skupinu Lige prvaka.

Čak je veliki Robert Prosinečki podlegnuo atmosferi izjavom da je njegov Dinamo krajem devedesetih bio slabiji do današnjega Dinamo.

Između ostalih, za "njegov" Dinamo igrala su četvorica igrača (Prosinečki, Ladić, Kozniku, Jurić) koji su osvojili broncu u Francuskoj, "njegov" Dinamo u drugačijem sustavu natjecanja Lige prvaka odigrao je 0:0 na Old Traffordu s aktualnim europskim prvakom Manchester Unitedom...

To bi otprilike bilo Isto kao da današnji Dinamo u natjecateljskoj utakmici ostane neporažen na Anfieldu u utakmici protiv Liverpoola!

Isti Dinamo prošle sezone izgubio je dvije ključne utakmice čim je naletio na dva europska kluba više srednje klase: Young Boysa u play-offu Lige prvaka i Benficu u osmini finala Europske lige.

Zbog visokih koeficijenata i sreće u ždrijebu Dinamo je u play-offu Lige prvaka naletio na protivnika, koji je u prvoj utakmici trebao primiti još barem tri pogotka, prvak 23. europske lige ni po čemu nije bio ravnopravni protivnik hrvatskom prvaku.

Rijeka nije mogla imati toliko sreće u ždrijebu  play-offa zbog manjeg koeficijenta od Dinama.

Iako Rijeka igra protiv petoplasiranog kluba 8. europske lige,  eliminacijski sustav u pretkolima je nemilosrdan!

UEFA u pretkolima toliko protežira bogatije klubove  da Rijeka u play-offu Europske lige igra protiv neusporedivo jačega protivnika nego Dinamo u play-offu Lige prvaka

Točnije, Rijeka u play-offu igra protiv Genta (41) koji se u europskom poretku nalazi ispred Dinama (51)!

Time  postaje jasnije zašto je Rijeka u Gentu izgledala onako nemoćno bez obzira na rezultat.

Na kraju se sve svodi na novac.

Dinamo će zaraditi 15 mil. eura plasmanom u skupinu Ligi prvaka nakon  što eliminira Rosenborg, momčad kojega ima manju tržišnu vrijednost (17 mil. eura) od momčadi Rijeke.

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.