RIJEKA - SLAVEN BELUPO Rijeka u domaćem prvenstvu više ne može tražiti alibi u europskom sindromu

Nedjelja, 10. prosinca 2017. 10:36 Napisao  I. V.

Kek je djelovao vrlo opušteno na presici uoči utakmice protiv Belupa  iako su europske utakmice ove sezone u pravilu bile varka u utakmicama HNL-a

Europska sezona završila je uspješno
Europska sezona završila je uspješno Foto: Lario Tus



Matjaž Kek pronašao je kvar u svlačionici dva kola prije kraja prvog dijela sezone u HNL-u.

Nakon pobjede protiv Milana trener Rijeke uvidio je da je europsku sezonu pokvario podsvjesni osjećaj nadmoći koji je došao do izražaja u domaćim porazima protiv Olympiakosa, AEK-a i Austrije Beč.

Kaže Kek da se protiv takvih momčadi trebalo igrati otprilike kao protiv Milana: ponizno, odgovorno i agresivno bez velikih očekivanja. Europska sezona završila je uspješno iako prevladava dojam da je mogla biti uspješnija. 

To ne znači da su igrači Rijeke bili bahati u porazima protiv AEK-a ili Olympiakosa. Jednostavno ih je ponijelo zajedno s trenerom i navijačima, koji su se ponadali plasmanu u skupine Lige prvaka.

Rijeka je na kraju osvojila rekordnih sedam bodova u Europskoj ligi i istodobno doživjela čak sedam poraza u HNL-u.

U čemu je razlika između utakmica u HNL-u i Europi?

U HNL-u nije sporna moć kao u Europi, ali rezultata nema!  

Do kraja polusezone Rijeka treba odigrati dvije utakmice na Rujevici, bodovi u utakmicama protiv Slavena Belupa i Rudeša nužni su u borbi za mjesto na ljestvici koje donosi europski plasman.

Rijeka ove sezone ima slabiji omjer s Dinamom, Osijekom i Hajdukom, protiv vodećih momčadi ostvarila je samo jednu pobjedu (Hajduk 2:0 u Splitu) i doživjela čak pet poraza.  

Takvi rezultati djelomično se mogu pripisati europskom sindromu, recimo da u utakmicama protiv najboljih hrvatskih momčadi igrači Rijeke nisu uspjeli zatomiti lažni osjećaj nadmoći.

Slaven Belupo i Rudeš  prema kvaliteti daleko su slabiji od Dinama, Osijeka ili Hajduka.

Kek je djelovao vrlo opušteno na presici uoči utakmice protiv Belupa  iako su europske utakmice ove sezone u pravilu bile varka u utakmicama HNL-a.

Nakon poraza od Osijeka i Hajduka, te neodlučenog rezultata protiv Intera na Rujevici,  Rijeka u utakmicama protiv Slavena Belupa i Rudeša više ne može tražiti alibi u europskom sindromu.

 

 

 

 

 


Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.