RIJEKA - RUDEŠ Dario Ćanađija: Moramo biti dovoljno objektivni da iz svega izvučemo pouke, nadam se da ćemo biti pametni

Nedjelja, 19. kolovoza 2018. 11:45 Napisao/la  SC

Momčad vapi za igračima koji se rasterećeno znaju nadigravati, pa se promjene prirodno nameću u središnjici momčadi

Srđan Grahovac i Dario Ćanađija
Srđan Grahovac i Dario Ćanađija Foto: Lario Tus

 

Rijeka danas (18.30) na Rujevici igra protiv Rudeša.

Utakmica 4. kola u normalnim okolnostima trebala je biti uobičajeni radni dan na Rujevici, ali nakon onakvog poraza od Sarpsborga u četvrtak, utakmica ima poseban naboj.

U zadnjim trima utakmicama igrači Rijeke pokazali su da psihološki nisu bili u stanju igrati naprijed dobivene utakmice protiv objektivno slabijih momčadi Sarpsborga i Hajduka.

Danas igraju četvrtu zaredom u kojoj nemaju pravo ni pomisliti na neuspjeh, Rudeš prema kvaliteti ne spada u istu rečenicu sa Sarpsborgom:

- Mlada su i neugodna momčad u stvaranju, pokazali su da će biti tvrdi orah u prvenstvu. Možda su rezultatski zaslužili više u prethodnim kolima, ali mi moramo razmišljati o sebi. Moramo izvući pouke iz prethodnih utakmica. Sreća da već danas igramo protiv Rudeša, da brzo imamo priliku pokazati da je četvrtak bio slab dan koji se dogodio u nezgodnom renutku, da već danas ponovo možemo gledati Rijeku koju smo navikli gledati na Rujevici: razigranu, borbenu i čvrstu, kaže Dario Ćanađija, koji se prometnuo u standardnog igrača.

Ćanađija je ovako prenio dojmove iz svlačionice nakon neočekivanog ispadanja iz Europske lige.

- Kakvi bismo bili sportaši da nismo bili razočarani?! Znamo da nismo bili u optimalnom stanju, pričali smo poslije utakmice. Dogovorili smo se da moramo skupiti glave i krenuti dalje. Moramo biti dovoljno samokritični i objektivni da iz svega izvučemo pouke. Nadam se da ćemo biti dovoljno pametni i nastaviti gdje smo stali, a to znači da ćemo osvojiti bodove na Rujevici, naglašava Ćanađija.

Trener Matjaž Kek najavio je promjene u sastavu, prednost imaju igrači bistrih pogleda na nogomet.

Momčad vapi za igračima koji se rasterećeno znaju nadigravati, pa se promjene prirodno nameću u središnjici momčadi.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.