RIJEKA - OSIJEK Igor Bišćan: Nadam se da će publika osjetiti trenutak

Subota, 17. kolovoza 2019. 17:30 Napisao/la  SC

Sigurno da nam je bitnija utakmica protiv Genta, ali ne bih volio izgubiti utakmicu kao što smo izgubili utakmicu u Velikoj Gorici, gdje se nismo maksimalno trudili, kaže trener Rijeke

Igor Bišćan
Igor Bišćan Foto: Lario Tus

Rijeka i Osijek u nedjelju (20) na Rujevici igraju derbi 5. kola.

Treneri momčadi derbi kola očekuju u različitim situacijama, Rijeka protiv Osijeka igra između utakmica protiv Aberdeena i Genta:

- Čeka nas teška utakmica! Bila bi teška i da je bilo odmora, ovako će biti još teža. Osijek je dobar, pojačao se, ima ambicije i kvalitetu tako da nas čeka jako teška zadaća. Nema tu puno filozofije, morat ćemo biti jako dobri bez obzira u kakvom sastavu igrali. Nadam se da će publika osjetiti trenutak, treba nam njezina podrška da svi budemo zadovoljni. Sigurno da nam je bitnija utakmica protiv Genta, ali ne bih volio izgubiti utakmicu kao što smo izgubili utakmicu u Velikoj Gorici, gdje se nismo maksimalno trudili. Mislim da smo morali malo skuplje prodati kožu ako smo već bili u takvoj situaciji. Što se tiče Osijeka, logičan slijed svega što se događa u Osijeku i financije dopuštaju im da imaju veće ambicije. To je dobro! Dobro je da krug okreće, da je javljaju nove kvalitetne sredine, mislim da je to dobro za naš nogomet. Mi ćemo pokušati iskoristiti naša iskustva i zadržati se na mjestu na kojemu jesmo. U tom kontekstu, Osijek je ozbiljan konkurent nama i Hajduku. Osijek igra u specifičnom sustavu za našu ligu, čvrsti su u defenzivi, protivnici im stvaraju jako malo šansi. Pojačali su se na pozicijama kao što su namjeravali, dolaskom Mancea u napadu su dobili još jednog igrača koji zajedno s Marićem može napraviti problema. To su igrači koji su zahtjevni za svaku obranu, protiv njih moraš stalno biti maksimalno koncentriran. Kleinheisler je stvarno kvalitetan igrač, on je jedan od glavnih igrača u sredini. Ima u sustavu koji igraju elemenata koje ih čine čvrstima, imaju pojedince koje ih čine nezgodnima. Zadnja utakmica protiv Dinama pokazala je da su stvarno dobri. Bit će to jako teška utakmica za nas, ali što je tu je. Imamo mi svoje šanse, kaže trener Rijeke Igor Bišćan.

Trener Rijeke mora rotirati momčad zbog utakmice protiv Genta:

- Bit će sigurno novih igrača, moram još vidjeti koliko su igrači umorni, imam nekoliko dilema, sigurno će biti novih igrača. Nakon utakmice u Škotskoj nema novih problema s ozljedama. Mamić i Gorgon su počeli trenirati, Tomečak i Pavičić su out! Vidjet ćemo kako će se Gorgonova ozljeda ponašati nakon treninga. Ako bude sve OK, možda bude u momčadi za Gent, kazao je Bišćan.

Faktor atmosfera često zna biti presudan u utakmicama visokog naboja kakva će biti utakmica protiv Osijeka:

- Već smo protiv Aberdeena imali dobru podršku. Mislim da je utakmica u Aberdeenu pokazala navijačima da se ove dečke isplati podržati, da zaslužuju sve pohvale što se tiče zalaganja. Kao što sam rekao, trenutak je takav da nam treba svaka pomoć. Velika su opterećenja, nadam se će nam navijači pomoći, rekao je Bišćan.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.