RIJEKA POBIJEDILA U KALJUŽI

Obregon kao da ima kopačke dizajnirane protiv proklizavanja

Nedjelja, 11. veljače 2024. 19:27 Napisao  I. V.

Jorge Obregon realizirao dva penala nakon što Marko Pjaca nije iskoristio prvi od čak četiri dosuđena kaznena udarca

Obregon kao da ima kopačke dizajnirane protiv proklizavanja

Prva HNL - 24. kolo

GORICA - RIJEKA 0:2

Stadion Velika Gorica. Gledatelja 1200

Sudac: Duje Strukan (Split)

VAR sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelci: 0:1 Obregon (66-11m), 0:2 Obregon (75-11m)

Žuti kartoni: Leš, Soldo (Gorica), Obregon, Veiga (Rijeka)

GORICA: Banić, Maloča, Krizmanić, Leš (69 Blummel), Munksgaard, Soldo, Mrzljak, Štiglec, Jurić (83 Ilečić), Mitrović (87 Kapulica), Matavž

RIJEKA: Labrović, Veiga (58 Mitrović), Galešić, Radeljić, Smolčić, Hodža, Selahi (87 Ivanović), Janković (34 Petrovič), Pašalić (46 Grgić), Pjaca, Marić (58 Obregon)

Rijeka je drugi put u bezmalo tri tjedna pobijedila Goricu u Velikoj Gorici u uvjetima koji ne služe na čast HNL-u, razlika je bila samo u tome što travnjak ovog puta nije natopio snijeg nego kiša.

Obadva pogotka Rijeka je postignula iz kaznenih udaraca kao u prvoj utakmici, ovog puta obadva pogotka je postigao Jorge Obregon nakon što Marko Pjaca nije iskoristio prvi od čak četiri dosuđena kaznena udarca.

Utakmica je počela u normalnim uvjetima, jedino što donekle nije bilo normalno prisiljeno je odradio Željko Sopić.

Trener Rijeke morao je kemijati sa sastavom: Mirko Marić debitirao je od prve minute, Rijeka je igrala bez nekoliko važnih igrača, u zapisniku su ostala upražnjena tri mjesta, na klupi su bili: Zlomislić, Ivanović, Mitrović, Mišković, Obregon, Pavlović, Petrovič i Yansane.

U 8. minuti Marić je pokazao da će biti pojačanje, postigao je pogodak iz zaleđa nakon što se znalački oslobodio Banića u situaciji jedan na jedan!

Bio je to jedini tehnički dotjerani potez na utakmici!

Nakon desetak minuta nebo se iznad igrališta otvorilo, dvadesetak minuta od početka utakmice travnjak je postao kaljuža, na pojedinim mjestima lopta je više plutala nego klizila.

Još jedna sramota za HNL s time da se utakmica 22. kola nije mogla unaprijed odgoditi kao utakmica 4. kola, kada se tjedan dana unaprijed znalo da igralište neće biti u normalnom stanju.

Jasno da je način igre nametnula kiša, počeo je preskakanje linija dugim loptama, statična duel-igra uvijek više odgovara momčadima koje se brane.

Rijeka je stvorila fizički pritisak unatoč tome što su se nabrijani igrači Gorice odlučili braniti grubim startovima zbog čega je roviti Janković morao izaći u 34. minuti, nije izdržao Soldov nasrtaj.

U takvim uvjetima teško je sucima odrediti granicu dopuštenog iako je Mrzljak (23) morao dobiti žuti karton zbog toga što je grubo nagazio Hodžinu nogu.

Ništa Rijeka konkretno kroz pritisak nije napravila do sudačke nadoknade, kada je u gužvi u kaznenom prostoru Jurić neoprezno nogom zakačio po nozi Radeljića, teško da bi itko primijetio prekršaj za kazneni udarac da se nije uključila VAR soba.

Pjaca je s mjesta gdje se inače nalazi bijela toška loptu poslao visoko preko gola, što se često događa po mekanim terenima, kada stajna noga propadne u blatu.

U sedmoj minuti sudačke nadoknade Smolčić je glavom skrenuo loptu, koju je Maloča u prolazu skrenuo otprilike prema vratima, teško je procijeniti bi li završila let u okviru ili van njega.

Bila je to jedina izgledna šansa domaćina ako se izuzme Jurićev slobodnjak (44).

U nastavku utakmice bojažljiva momčad Gorice malo se ohrabrila, ušla je nekoliko puta u završnicu, brzo se isplatilo.

U 52. minuti Radeljić je na crti kaznenog prostora neoprezno nogom zahvatio Mitrovića u pasivnoj poziciji, koliko god ponekad bila apsurdna, pravila su jasna, sudac je pokazao u smjeru bijele točke.

Jurić je s istoga mjesta kazneni udarac izveo isto kao Pjaca, lopta je odletjela visoko preko vratiju!

Labrović (55) je u prvoj intervenciji skrenuo loptu koju je glavom skrenuo Jurić u zatvorenoj poziciji, od 58. minute počeo je igrati Obregon koji je postao riječki specijalac.

Kolumbijac se u dokazano najbolje snalazi u uvjetima koji nemaju veze s normalnim nogometom, već u 62. minuti Obregon je postigao atraktivni pogodak koji je poništen zbog zaleđa.

U 66. minuti opet se uključila VAR soba, Leša je lopta evidentno slučajno pogodila u ruku u duelu s Radeljićem.

Obregon kao da ima kopačke dizajnirane protiv proklizavanja, Kolumbijac je tako postigao pogodak iz kaznenog udarca da se vratar Banić nije ni pomaknuo - 0:1.

Kolumbijac je ulaskom očigledno unio dodatnu energiju, momčad Rijeke nastavila je pritiskati po sve većoj kaljuži u kojoj je bila zabranjena pomisao na pas-igru, momčad Gorice više nije mogla uputiti ni jedan udarac prema, a kamo li u vrata.

U 75. minuti dogodio se šesti kazneni udarac u zadnjim dvjema utakmicama Rijeke i Gorice, ovog puta Maloča je tako po nogama zahvatio Pjacu da glavnom sucu nije trebala pomoć VAR sobe.

Obregon je drugi put sigurno zatresao mrežu iz kaznenog udarca - 0:2.

Do kraja utakmice igrači su se nadmetali u tome kako kontrolirati loptu po blatu, u 92. minuti najbolje se vidjelo u kakvim se uvjetima Rijeka ponovo osamila na vrhu ljestvice.

Grgić je dočekao loptu koja se odbila od Banića, uspio se pripremiti za udarac sa 8 metara i onda loptu iz blata poslao visoko preko vratiju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.