RIJEKA OČEKIVANJA Hajdukova pobjeda značila bi da aktualni prvak dobiva priliku obraniti titulu prvaka

Nedjelja, 22. travnja 2018. 12:19 Napisao/la  SC

Nogomet ima poseban društveni značaj zbog toga što ponekad zna biti toliko sociološki kontroverzan da će danas navijači Rijeke navijati za Hajduk

Toma Bašić (Hajduk)
Toma Bašić (Hajduk) Foto: www.hajduk.hr

Od 17 sati na Poljudu igraju Hajduk i Dinamo, jedna utakmica između najtrofejnijih hrvatskih klubova odavno nije veći značaj.

U zadnjem kolu Dinamo je doživio (0:1, Osijek) poraz na Maksimiru, uoči današnjeg derbija ima pet bodova prednosti ispred Hajduka i sve je jasno!

Ako Hajduk danas pobjedi, Dinamo će uoči 32. kola imati prednost od 2 boda pred Hajdukom i 6 bodova pred Rijekom.

A u 32. kolu na Maksimiru igraju Dinamo i Rijeka, što znači da uoči 33 kola ljestvica može izgledati zanimljivije nego ikada u HNL-u.

Bez obzira na trenutačni poredak na ljestvici, razlika u kvaliteti između Dinama, Hajduka, Rijeke i Osijeka nikada nije bila manja.

Poljud je rasprodan, na tribinama se očekuje 30.000 gledatelja.

Ionako visoke tenzije uoči utakmice rastu kao samopouzdanje igrača Hajduka pred utakmicu, momčad Dinama u Split nije doputovala u optimalnom stanju.

Utakmica na Poljudu posebno je zanimljiva sa stanovišta Rijeke!

Pobjedom Hajduka aktualni prvak stekao bi mogućnost da se u 32. kolu izravno uključi u borbu za već prežaljenu titulu prvaka.

Nogomet ima poseban društveni značaj zbog toga što ponekad zna biti toliko sociološki kontroverzan da će danas navijači Rijeke navijati za Hajduk.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.