RIJEKA NEPOZNANICA Lokomotiva je idealni protivnik za upoznavanje s Escovalom, Grahovcem, Bojinovom...

Subota, 03. ožujka 2018. 16:46 Napisao  I. V.

Ako je suditi prema Kekovim namjerama protiv Dinama, zanimljivo će biti vidjeti zajedno na terenu Leonarda Zutu i Marina Leovca

Srđan Grahovac debitirao za Rijeku u utakmici protiv Harisa Hajradinovića
Srđan Grahovac debitirao za Rijeku u utakmici protiv Harisa Hajradinovića

 

Rijeka u nedjelju od 17 sati protiv Lokomotive igra utakmicu u kojoj Matjaž Kek obilježava navršenih pet godina na riječkoj klupi, ali najdugovječniji trener u HNL-u i klupskoj povijesti ima važnijeg posla od proslave jubileja.

Kek slaže momčad koja je zimus ostala bez petorice standardnih igrača (Vešović, Gavranović, Mišić, Elez, Maleš), redizajnirana momčad odigrala je zajedno samo jednu natjecateljsku utakmicu ove sezone na Rujevici.

U prvoj utakmici proljetnog dijela Rijeka je lakoćom pobijedila Istru 1961 momčad koje bi danas izgledala sasvim drugačije na terenu.

Nakon poraza u Osijeku, riječka momčad u nedjelju igra prvu utakmicu pred svojim navijačima protiv respektabilnog protivnika.

Ne toliko respektabilnog da se ne zna tko je izraziti favorti, ali Lokomotiva ima dovoljno kvalitetnu momčad da se može ravnopravno nadigravati.

Dojam je da je Lokomotiva idealni protivnik da bi Kek stekao nove spoznaje.

Budući da nema kažnjenog Darija Župarića, na mjestu stopera trebao bi debitirati Joao Escoval.

Mladi Portugalac bio je u sastavu koji je trebao igrati protiv Dinama, nema razloga da ne igra protiv Lokomotive.

Dapače, rizik je puno manji, a opterećenje dovoljno veliko da bi se u jednoj natjecateljskoj utakmici moglo naslutiti koliko vrijedi 20-godišnji branič.

Prvi put na Rujevici trebao bi igrati i Srđan Grahovac, koji je debitirao u Osijeku nekoliko dana nakon što je stigao iz Astane. Ne bi igrao kod Keka da nije potpuno spreman.

Ako je suditi prema Kekovim namjerama protiv Dinama, puno će zanimljivije biti vidjeti zajedno na terenu Leonarda Zutu i Marina Leovca.

Za razliku od Escovala, koji će u zaostaloj utakmici protiv Dinama mjesto prepustiti Župariću, Leovac i Zuta mogli bi postati trajnije rješenje.

Prema kvaliteti (Leovac) i formi (Zuta) obojica su u prednosti pred Momčilom Raspopovićem i Charalamposom Mavriasom, jedino je problem što su obojica specijalizirani ljevaci.

Zuta je u Häckenu igrao na pozicijama oba stopera, što znači da se prostorno dobro snalazi. Igrao je i Leovac na mjestu stopera u bečkoj Austriji, znao je igrati na mjestu bočnog napadača, ali...

Dugoročno, promjena prirodne pozicije mora ostaviti posljedice na svakoga igrača, kao na Marka Vešovića koji je ove sezone na mjestu braniča igrao ispod svojih mogućnosti.

Najviše pozornosti navijača Rijeke i medija ipak privlači Valeri Bojinov, koji je u utakmici protiv Dinama bio u zapisniku.

Otada je odradio još nekoliko treninga, nema razloga da ne dobije priliku protiv Lokomotive ako je mogao igrati protiv Dinama.

Bojinov je jedina istinska zvijezda na Rujevici, ali nije slučajno promijenio čak 13 klubova u deset sezona.

U bivšeg napadača Manchester Cityja, Juventusa, Parme, Fiorentine, Sportinga... jedino nije sporno znanje.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.