RIJEKA - ISTRA 1961 Za nešto više od dva tjedna sve će na Rujevici biti puno jasnije što se tiče ove sezone

Subota, 10. veljače 2018. 10:16 Napisao  I. V.

Utakmica Rijeke i Istre 1961 igra se u ozračju velikih problema pulskog kluba, koji je jedva skupio momčad za nastavak sezone

Rijeka otprilike ovako izgleda u 2018. goidini
Rijeka otprilike ovako izgleda u 2018. goidini Foto: www.hnkrijeka

 Nogometaši Rijeke u subotu od 15 sati protiv Istre 1961 igraju utakmicu 21. kola, nastavlja se prvenstvo u HNL-u.

Rijeka proljetni dio počinje u potpuno novom ustroju na svim razinama.

Od početka godine Damir Mišković postao je većinski vlasnik Rijeke i stubokom promijenio klupsku politiku nakon pet godina.

Momčad je prvi put nakon jednog prijelaznog roka drastično promijenila strukturu.

Tijekom zimske stanke otišla su četvorica igrača (Gavranović, Vešović, Mišić, Elez, Maleš) iz generacije prvaka, dovedeni su igrači (Leovac, Čolak, Bojinov, Capan, Escoval, Raspopović...), koji tek moraju pokazati koliko mogu kvalitativno nadomjestiti plejadu igrača koji su postali prvaci.

Trener Matjaž Kek prvi put u bezmalo petogodišnjem mandatu ostao je bez okosnice momčadi nakon jednog prijelaznog roka.

Do sada je nakon svakoga prijelaznoga roka ostajao bez najboljih igrača, ali je baza momčadi uvijek bila dovoljno kvalitetna da bi je mogao nadograđivati.

Nakon ovoga zimskoga roka u svlačionici su ostala samo trojicu standardnih igrača iz generacije prvaka: Filip Bradarić, Dario Župarić i Leonard Zuta.

Novu momčad Kek prvi put počinje slagati doslovno od početka u uvjetima koji ne pogoduju struci.

Objektivno, do početka proljetnog dijela sezone Rijeka je dovela jedno istinsko pojačanje (Leovac), jedno potencijalno pojačanje (Čolak) i jednog poznatog igrača (Bojinov) koji zadnjih sezona živi od slavne prošlosti.

Ni jedan nije spreman za utakmicu protiv Istre, Leovac i Bojinov nisu još ni registrirani, što dovoljno govori o pripremi prijelaznog roka.

Utakmica protiv Istre 1961 igra se u ozračju velikih problema pulskog kluba, koji je jedva skupio momčad za nastavak sezone.

- Treniramo tek dva tjedna, a sad imamo i četiri, pet igrača koji su prošli kompletne pripreme, što znači da imam neujednačeno spremne igrače. Nismo na istom kondicijskom nivou s Rijekom, ali smatram da možemo odigrati dobru utakmicu. S tom ćemo se utakmicom zapravo pripremati za iduće susrete, ali normalno da na Rujevicu ne putujemo s bijelom zastavom. Uostalom, i pripremne utakmice igramo na rezultat. Drago mi da smo u zadnjem trenutku registrirali neke igrače, jer nije isto da li igra neki mlad, neiskusan igrač ili neki koji već ima prvoligaškog iskustva, kaže trener Darko Raić Sudar.

HNS je očekivano obustavio sve disciplinske postupke protiv Istre 1961, koja bi u drugačijim okolnostima mogla ostati bez pet bodova zbog odluka Arbitražne komisije HNS-a:

- Kupili smo dodatno vrijeme da riješimo pitanje novog vlasnika, a ujedno ćemo igrati u Rijeci znajući da nećemo izgubiti pet bodova. Pa tko bi motivirao igrače da smo na taj način izgubili bodove? Operativni direktor Podnar je iskoristio ono što mu pravo dopušta, dokazao je HNS-u da do rasprave o stečajnom postupku Istre 1961 zakazane za 14. ožujka ne možemo biti kažnjeni oduzimanjem bodova. To je isto svojevremeno napravio i Osijek prije nego što je dobio novog vlasnika, kaže Raić Sudar.

Istra 1961 ima ozbiljnijih problema od utakmice protiv Rijeke, idući tjedan trebalo bi se znati hoće li dobiti novog vlasnika.

U takvom ozračju današnja utakmica Rijeke protiv nespremne momčadi Istre 1961 trebala bi biti zagrijavanje za iduće utakmice u veljači.

Do kraja mjeseca Rijeka protiv Osijeka (18. veljače) i Dinama (25. veljače) igra u HNL-u i protiv Dinama (28. veljače) u polufinalu kupa.

Za nešto više od dva tjedna sve će na Rujevici biti puno jasnije što se tiče ove sezone.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.