RIJEKA - ISTRA 1961 Manolo Marquez: Rijeka i Dinamo najveći su kandidati za prvaka iako je Rijeku očito uzdrmalo ispadanje iz Europe

Nedjelja, 26. kolovoza 2018. 11:14 Napisao/la  SC

Prema mojem mišljenju postoje dvije lige, jednu čine Dinamo, Rijeka, Osijek, Hajduk i Lokomotiva, dok su ostali druga liga, kaže trener Istre 1961

 Manolo Marquez
Manolo Marquez Foto: www.istra1961

 

Istra ne blista otkada je stigao novi vlasnik.

Očito je da španjolska grupacija Baskonia - Alavés tek slaže momčad po principu: svaki tjedan stiže igrač jedan!

Regan Obeng novi je igrač Istre od prošlog tjedna, došao je iz Čukaričkog i o njemu se malo znao kao i o većini igrača Istre.

Trener Manolo Marquez slaže momčad u hodu, a to baš ne izgleda dobro u teškom rasporedu na početku sezone.

Istra je u četiri utakmice osvojila samo bod (1:1) u prvoj utakmici protiv S. Belupa.

Nakon poraza od vodećih momčadi Dinama, Osijeka i Lokomotive, večeras (21) Istra igra na Rujevici protiv Rijeke:

- Znali smo od početka za taj teški ždrijeb u prvih pet kola, tim nije bio na željenom nivou, ali svakim danom i svakom utakmicom rastemo i od utakmice sa Goricom želim pravi tim i da počnemo osvajati bodove i protiv Intera, Rudeša... Moj posao i je da upoznajem ligu, prema mojem mišljenju postoje dvije lige, jednu čine Dinamo, Rijeka, Osijek, Hajduk i Lokomotiva, dok su ostali druga i oni će se međusobno boriti za preostala mjesta, rekao je Marquez u najavi utakmice.

Španjolski strateg zna protiv koga igra večeras:

- Biti će to vrlo teška utakmica, Rijeka ima odličan sastav i sjajnog trenera Keka. Istina je da su na početku igrali bolje za barem jednu stepenicu, očito ih je uzdrmalo ispadanje u Europa ligi, ali i dalje su vrlo dobra ekipa s vrlo dobrom igrom i s Dinamom su najveći kandidat za prvaka. Morati ćemo igrati jako dobro, s puno truda i energije da možemo ostvariti povoljan rezultat. Treba posebno pripaziti na njihove veznjake Čanađiju i Grahovca koji rade vrlo veliki posao na terenu. Napadačka snaga Rijeke je velika, tu su Acosty, Heber, Čolak, Gorgon, sve vrlo dobri igrači i napadači, smatra Marquez.

Šanse Istre u večerašnjoj utakmici nisu velike, razlika u kvaliteti je osjetno na strani Rijeke.

Dojam je da se Marquez ne zamara večerašnjim rezultatom toliko koliko je zauzet slaganjem momčadi koje nije završilo:

- Uprava kluba je upućena u to da imamo problema sa sastavom i da trebamo pojačanja, pogotovo na krilima i mislim da oni rade na tome da nešto promjene, naglašava Marquez.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.