ISTRA 1961 IDE DALJE

FINA odredila kada će pokrenuti stečaj

Četvrtak, 08. veljače 2018. 14:47 Napisao/la  SC

Dva potencijala kupca nisu odustala od namjere

Vanja Iveša (Istra 1961)
Vanja Iveša (Istra 1961) Foto: www.istra1961

 FINA je odredila krajnji rok do kojega Istra 1961 š.d.d. mora pronaći novog vlasnika.

Zbog zakonskih rokova, FINA je zatražila da se na ročištu zakazanom za 14. ožujka utvrdi postoje li uvjeti za pokretanje stečaja.

Toga dana istječe 120 dana blokade klupskoga računa.

Inače, kaštelanski poduzetnik Slavko Gotovac i inozemni investicijski fond koji zastupa Jurica Vranješ i dalje slove kao ozbiljni potencijalni kupci.

Gotovac je već razgovarao s gradoačelnikom Borisom Miletićem dok stranci prvo žele obaviti dubinsku analizu pa onda na stol staviti ponudu.

U međuvremenu je HNS privremeno obustavio disciplinske postupke protiv Istre 1961 kako ne bi dodatno otežao situaciju klubu kojega niz igrača tereti zbog dugova.

U ovom trenutku jedino je sigurno da Istra 1961 neće dovesti u pitanje vitalno, klub nastavlja natjecanje u Prvoj HNL subotnjom utakmicom protiv Rijeke na Rujevici.

Nakon obećavajuće igre protiv Gorice (3:0) na Medulin Cupu, momčad u formiranju priprema se za utakmicu na Ruevici.

Trener Darko Raći Sudar istaknuo je da prvenstvo za Istru 1961 počinje nakon utakmica protiv Rijeke i Lokomotive budući da igrači trebaju nadoknaditi dva tjedna zakašnjenja u pripremama.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.