RIJEKA - DINAMO Rijeka nasušno treba jedan pozitivan rezultat u derbijima, najmanje je važno kako će ga ostvariti

Nedjelja, 25. veljače 2018. 12:41 Napisao  I. V.

Kek je u zadnje tri sezone ukupno doživio poraza isto kao u 22 kola ove sezone, prvi put u Kekovu mandatu Dinamo je favorit u jednoj domaćoj utakmici Rijeke

RIJEKA - DINAMO Rijeka nasušno treba jedan pozitivan rezultat u derbijima, najmanje je važno kako će ga ostvariti

 

Temperatura ispod nule i pojačan osjećaj hladnoće zbog bure sigurno će utjecati na ambijent današnjeg derbija između Rijeke i Dinama.

Sunce danas zalazi u 17:41 sati, temperatura će početi padati od trenutka kada utakmica počne u 17 sati. Jedino će igrači moći zagrijati promrzle navijače Rijeke na tribinama...

Rijeka igra treću utakmicu u nastavku sezone.

Pobjeda protiv slabašne Istre 1961 u 21. kolu bila je zagrijavanje za dvije utakmice protiv izravnih konkurenata za visoki plasman.

Nakon poraza u Osijeku, u drugom derbiju zaredom Rijeka igra protiv lidera.

Momčad Dinama na Rujevicu dolazi dodatno mobilizirana nakon prvoga poraza ove sezone, Hajduk je u prošlom kolu pobijedio u Maksimiru i nakratko učinio prvenstvo zanimljivim.

Porazom od Slavena Belupa, Hajduka je opet smanjio pritisak na Dinamo, koji utakmicu protiv Rijeke čeka u ugodnoj poziciji unatoč velikoj hladnoći.

Rijeka nije baš u ugodnoj poziciji bez obzira koliko Matjaž Kek izgledao opušteno u komunikaciji s javnošću.

Kek je u zadnje tri sezone ukupno doživio poraza isto kao u 22 kola ove sezone, prvi put u Kekovu mandatu Dinamo je favorit u jednoj domaćoj utakmici Rijeke.

Nema takvo mentalno stanje igrača uoči današnjeg derbija izravne veze s kvalitetom koliko je posljedica zatiranja mentaliteta pobjednika.

Igrao je Kek zadnjih sezona na Kantridi i Rujevici protiv jačih momčadi Dinama, koje su zazirale od slabijih momčad Rijeke nego što je današnja momčad.

Budući da se mentalitet pobjednika ne može graditi kroz poraze, Kek začudno ustraje na načinu igre koji je samodopadno djelovao samo u najavama zadnjih derbija.

Na terenu je izgledao drugačije zaključno s utakmicom protiv Osijeka u zadnjem kolu, kada je samo jedan pozitivan impuls (Pavičićev pogodak) promijenio mentalitet cijele momčadi.

Rijeka nasušno treba jedan pozitivan rezultat u derbijima, najmanje je važno kako će ga ostvariti.

Današnja utakmica protiv Dinama može promijeniti nastavak sezone koji nije toliko opterećen plasmanom koliko spoznajom da se nakon 22 kola ne naziru konture stabilne igre zbog koje Kek slovi najboljim trenerom u HNL-u.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.