Prva HNL: Vratar Hajduka Karlo Letica pogotkom glavom u 96. minuti odlučio pobjednika

Subota, 10. ožujka 2018. 19:25 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 25. kola: Hajduk - Istra 1961 3:2. U dramatičnoj završnici Hajduk osvojio tri boda, Istra 1961 ostala bez boda unatoč dvama postignutim pogocima

Karlo Letica
Karlo Letica

Prva HNL - 25. kolo

HAJDUK – ISTRA 1961 3:2

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 7.780.

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) 6,5

Strijelci: 1:0 Gyurcso (16), 1:1 Vojnović (27), 1:2 Matei (53), 2:2 Said (71), 3:2 Letica (90+6)

Žuti kartoni: Vojnović, Iveša, Čuljak (Istra 1961)

Crveni karton: Čuljak (90+3, drugi žuti karton)

HAJDUK: Letica 8, Juranović 6 6, Savvas 6, Lopez 6, Filip 5 (od 69. T. Bašić 7,5), Radošević 6,5, Hamza 5,5 (od 55. Kožulj 6), Caktaš 5, Gyurcso 6,5, Said 6,5, Kovačević 6 (od 62. Šego 6).

ISTRA 1961: Iveša 6,5, Matas 6, Zgrablić 6, Prce 6, Čuljak 5, Halilović 5,5, Jakić 5, Matei 6,5 (od 68. Prelčec 5,5), Escobar 5 (od 64. Roce 5), Ottochian 6, Vojnović 6,5 (od 84. Jovičić - ).

Prije početka susreta za igrače Hajduka najljepša vijest stigla je iz Maksimira gdje je Lokomotiva napokon, i to vrlo uvjerljivo, pobijedila Dinama.

Pobjeda protiv Istre 1961 približila je bijele na šest bodova razlike od vodećeg Dinama.

A pobjeda je ostvarena u 96. minuti u dramatičnoj završnici.

Nakon ubačaja iz prekida T. Bašića lopta se u gužvi odbila do Kožulja, koji je loptu vratio u kazneni prostor.

Vratar Letica koji je došao u kazneni prostor gostiju, skrenuo je glavom u padu loptu koja je završila u mreži nemoćnog Iveše - 3:2.

Šok za Puljane koji su napali suca Mlakra, euforično slavlje za domaće igrače i navijače.

Prvu priliku na utakmici propustio je Said nakon centaršuta Gyurcsa, nije dobro primio loptu na prsa na 4 metra od Iveše, šansa je otišla u nepovrat.

Domaćini su poveli golom Mađara Gyurcsa, koji se najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju kada je skrenuo u mrežu loptu koju je sa desne strane ubacio Juranović.

Gosti su nakon primljenog gola zaigrali bolje i ofenzivnije što je urodilo poravnanjem.

U kooprodukciji dvojice bivših Osječana, Matasa i Vojnovića, gosti su stigli do izjednačenja: Matas je ubacio sa desnog boka, Vojnović je sa 8 metara skrenulo loptu koja je završila u desnom donjem kutu vratara Letice - 1:1.

Početkom drugog dijela novi šok za bijele, Čuljak je centrirao s lijevog boka, lopta je preletjela Filipa, stigla je do Mateia koji s 8 metara šalje loptu u "malu mrežicu" nemoćnog Letice - 1:2.

Domaćini su nakon novog šoka krenuli po izjednačenje, uspjeli su svoju nadmoć materijalizirati u 71. minuti, kada je nakon kornera T. Bašića s lijeve strane, Said glavom pucao iz blizine - 2:2.

Imali su bijeli stopostotnu priliku samo minutu poslije, Said je idealno uposlio Gyurcsa, koji je sam ušao u kazneni prostor i pucao, Iveša je obranio njegov udarac.

U samoj završnici Said je bio u prilici da svojoj momčadi donese pobjedu, sa 6 metara pucao je točno u ruke gostujućeg vratara.

Međutim, tu nije bio kraju uzbuđenjima.

T. Bašić je iz slobodnog udarca s 20-tak metara pogodio gredu gola Iveše, da bi potom Šego iz blizine pucao, Iveša je bio na mjestu.

U drugoj minuti sudačke nadoknade Said je pucao iz blizine, lopta je pogodila gredu gola gostiju.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.