Prva HNL: U zadnjem kolu preostaje odrediti tko će osvojiti treće mjesto

Subota, 25. svibnja 2019. 11:20 Napisao/la  SC

  U središtu pozornosti utakmica Dinama i Hajduka kojemu osvojeni bod znači osvajanje trećeg mjesta, Osijek izraziti favorit protiv Intera

Prva HNL: U zadnjem kolu preostaje odrediti tko će osvojiti treće mjesto

 

Dinamo je prvak, Rijeka je pobjednik Kupa i doprvak!

Rudeš je drugoligaš, Istra 1961 igra dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi protiv Šibenika!

U zadnjem kolu preostaje samo odrediti tko će osvojiti treće mjesto, Hajduk ili Osijek!

Gorica u zadnjem kolu ima šansu ostvariti europski plasman, jer ima bolji međusobni omjer ako se izjednači s Osijekom.

Evo rasporeda zadnjeg kola, nedjelja (19): Dinamo - Hajduk, Osijek - Inter, Lokomotiva - Gorica.

Jasno, u središtu pozornosti je utakmica Dinama i Hajduka kojemu bod donosi treće mjesto:

- Mislim da je teško igrati na nulu. Imamo plan i ideju kako bismo trebali izgledati u nedjelju. Očekujemo onakav Dinamo kakav je igrao cijelu sezonu. Apsolutno ih respektiramo i poštujemo, to su pokazali rezultatima tijekom sezone. Pripremamo se za utakmicu gledajući njihove dobre i loše strane. Dinamo je u finalu Kupa bio dobar. Imamo svoj način razmišljanja, znamo što je derbi, ali to je definitivno za nas utakmica izvan konteksta rezultata. Treće ili četvrto mjesto, mi smo svoj cilj ostvarili. Meni je ta utakmica dobar pokazatelj za dalje. Nadamo se da ćemo odigrati dobru utakmicu i postići rezultat koji želimo. Pokušavam i trudim se kontrolirati da ne budem slatkorječiv. Nadam se da su ljudi prepoznali naš rad i opus. Vjerujem da znam kako navijač razmišlja. Statistika i što smo napravili ovog proljeća daje nadu navijaču da to možemo ponoviti. Znamo da smo napravili dobre temelje za iduću sezonu. Ako prijelazni rok bude odrađen na pravi način, vjerujem da možemo biti duže u utrci za vrh tablice. Nekakav cilj koji je postavljen je najmanje drugo mjesto, kazao je trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Osijek je izraziti favorit protiv Intera:

- Ispada kako nam se cijela sezona sažela u ovih devedeset minuta. Svjesni smo situacije i zato ćemo od prve minute krenuti punim gasom po pobjedu. S obzirom na to da igramo kod kuće, od nas se ništa drugo i ne očekuje. Dosad na domaćem terenu, otkako sam preuzeo klupu, nismo izgubili ni boda, pa se nadam kako će tako ostati, kaže trener Osijeka Dino Skender.

U zadnjem kolu vodi se i borba za najboljega strijelca lige, po 18 pogodaka postignuli su Mirko Marić (Osijek) i Mijo Caktaš (Hajduk).

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.