Prva HNL: Slaven Belupo prvi put u povijesti pobijedio Hajduk na Poljudu

Subota, 24. veljače 2018. 19:14 Napisao/la  Ivan Jelić

Utamica 23. kola: Hajduk - Slaven Belupo 0:1. Ohandza dobio crveni karton u 73. minuti zbog udaranja protivničkog igrača, Željko Kopić dožvio prvi poraz

Franck Ohandza izgubio živce, a Hajduk utakmicu
Franck Ohandza izgubio živce, a Hajduk utakmicu Foto: www.hajduk.hr

 Prva HNL - 23. kolo

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 0:1

Stadion Poljud. Gledatelja 12.360.

Sudac: Ivan Vučković (Zagreb) 6,5

Strijelac: 0:1 Delić (71)

Žuti kartoni: Ismajli, Tičinović (Hajduk), Vidović, Ivanovski (Slaven Belupo)

Crveni karton: Franck Ohandza (73, izravni crveni karton zbog udaranja protivničkog igrača)

HAJDUK: Letica 6, Juranović 5 (od 46. Tičinović 5), Nižić 6, Ismajli 5 (od 64. Hamza 5), Fomitschow 5, Radošević 5, Savvas 5, T. Bašić 5 (od 46. Gyurcso 5), Caktaš 5, Said 5, Ohandza 4.

SLAVEN BELUPO: Marković 7,5, Goda 6,5, Katić 7, Musa 6,5, Puclin 6 (od 64. Brezovec 6), Vidović 6,5, Delić 7,5 (od 82. Rebernik -), Doležal 6, Trebotić 6,5 (od 88. Arap -), Kitanovski 6, Ivanovski 6,5.

Slaven Belupo priredio je neugodno iznenađenje Splićanima, u utakmici 23. kola momčad iz Koprivnice osvojila je na Poljudu tri boda.

Hajduk je u prvoj utakmici drugog dijela sezone na svom travnjaku ugostio Slaven Belupo momčad kojega je prije dolaska na Poljud trenirao aktualni trener bijelih Željko Kopić.

Do utakmice protiv Slavena Belupa Kopić na klupi Hajduka nije osjetio gorčinu poraza, minule nedjelje u najvećem hrvatskom derbiju na maksimirskom travnjaku golom Franca Ohandze Hajduka je pobijedio Dinamo.

Pobjeda u najvećem derbiju protiv Dinama i to u gostima uvijek je velika radost za navijače bijelih koji su dobrano popunili tribine u očekivanju nastavka pobjedničkog niza.

Domaćini su od prve minute krenuli po nova tri boda i već na otvaranju Fomitschow je dobro zagrioa dlanove vratara Markovića.

Gosti su nakon deset minuta igre imali izglednu priliku da povedu, Goda je idealno uposlio Doležala koji sa pet, šest metara iz čiste prilike šalje loptu pored gola Letice.

Bijeli su stezali obruč oko vratiju Markovića, no Ohandza, Said, T. Bašić nisu bili precizni.

S druge strane Ivanovski je pucao glavom sa desetak metara, lopta je otišla preko gola.

U samoj završnici pogriješio je Said, njegovu grešku ispravio je kapetan Nižić, tako da se na odmor otišlo čistih, netaknutih mreža.

U nastavku susreta domaćini su dominirali ali bez pravog efekta, što više gosti su u 71. minuti poveli golom Delića.

Loptu je izgubio novajlija Gyurcso, gosti su brzo odigrali kontru, lopta je došla do Delića koji je sa desetak metara efektno pucao, Letica je bio nemoćan - 0:1.

Dvije minute poslije Ohandza je zbog udaranja Ivanovskog dobio izravni crveni karton.

Splićani su pokušavali stići do poravnanja, pucali su Caktaš, Savvas, dva puta Marković je bio na mjestu.

I umjesto da se Dinamu približe barem privremeno na šest bodova zaostatka, Hajduk je još jednom kiksao kada je to bilo najbitnije u maniri "malog" kluba.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.