Prva HNL: Rudeš priredio veliko iznenađenje u Maksimiru, Dinamo izjednačio u 93. minuti

Petak, 27. srpnja 2018. 22:16 Napisao/la  SC

Utakmica 1. kola Prve HNL: Dinamo - Rudeš 1:1. Ako igrači ne mogu igrati ovakve utakmice, onda ne mogu igrati za Dinamo, kazao je trener Nenad Bjelica

Prva HNL: Rudeš priredio veliko iznenađenje u Maksimiru, Dinamo izjednačio u 93. minuti

 

Dinamo je u utorak u prvom dvoboju 2. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka kod kuće pobijedio Hapoel Beer Shevu rezultatom 5:0 i furiozno najavio novu sezonu.

Tri dana kasnije Rudeš je u 1. kolu Prve HNL vodio protiv Dinama do 93. minute, kada je Perić uspio izjednačiti i osujetiti senzaciju. Pri tome treba više istaknuti umješnu Folićevu asistenciju i prodor po desnoj strani kaznenog prostora.

Rezultat 1:1 nije senzacija, ali je veliko iznenađenje s obzirom da je Rudeš na kraju prošle sezone ostao bez strateškog partnera Alavesa i kompletne momčadi koja je postala proljetni hit.

U Maksimir je Rudeš stigao s 15 igrača u zapisniku.

- Rezutat je realan! Rudeš je bio bolji u prvom dijelu, mi smo bili bolji u drugom dijelu. Ne možete ući u utakmicu 46. minuti. Kada udeš tako u utakmicu, ne možeš zabiti, lopta te neće. Na kraju smo osvojili bod tek tolio da osjećaj ne bude katastrofalan, ostaje činjenica da smo izgubili dva boda. Ne bih ovako vruć donosio velike zaključke, imamo puno igrača, moramo vidjeti tko je od njih za Dinamo. Ako igrači ne mogu igrati ovakve utakmice, onda ne mogu igrati za Dinamo. Imaju ovi igrači kvalitetu, ali je pristup bio loš. Prespavali smo prvo poluvrijeme i to ne zabrinjava. Svaki je poraz, a ovo je za mene poraz, velika škola. Moramo učiti iz poraza, u  protivnom ćemo imati problema, rekao je trener Nenad Bjelica.

Dinamova momčad koju je na teren poslao Nenad Bjelica odigrala je utakmicu u ritmu kojemu je Rudeš bez poteškoća parirao.

Spori protok lopte, tromi ulasci u duele i nedovoljno angažiranosti u napadu domaće momčadi ne umanjuju vrijednost Rudešova uspjeha.

Rudeš je u prvom dijelu izgledao poduzetnije i konkretnije, stvorili su gosti nekoliko prilika.

U 28. minuti Mihovil Klepač treći je put u samo pola sata poremetio obranu Dinama, lijepo poslužio Mrkonjića, a nakon njegovog ubačaja Moharrami je nespretno zatresao vlastitu mrežu - 0:1.

Dinamo je djelovao ozbiljnije u nastavku, kada su se gosti povukli i bez muke kontrolirali rezultat do 92. minute.

Igrač prevage bio je Fiolić, jedini izravno opasni igrač Dinama prvo je pogodio gredu, a onda povukao potez odluke i asistirao za pogodak.

DINAMO: Šemper, Moharrami, Lešković, Perić, Lecjaks, Šunjić, Fiolić, Knežević (63 Gavranović), Majer (72 Olmo), Šitum (39 Menalo), Hodžić

RUDEŠ: Picak, M. Vojković, Oluić, Pantalon, Boršić, F. Vojković (77 Jukić), Kalik, Klepač, Mrkonjić, Mišković, Petrović

Utakmica 1. kola Prve HNL: Dinamo - Rudeš 1:1 (Perić 90+3/Moharrami 28-ag)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.