Prva HNL: Rudeš pobijedio Hajduk, Rijeka zadržala drugu poziciju tri kola prije kraja

Nedjelja, 06. svibnja 2018. 18:54 Napisao/la  SC

Utakmica 33. kola: Rudeš - Hajduk 2:1. Momčad Rudeša, pretežito sastavljena od drugoligaških i trećeligaših španjolskih igrača, ovoga  proljeća pobijedila Rijeku, Hajduk i Osijek

Rudeš ostvario pobjedu protiv Hajduka
Rudeš ostvario pobjedu protiv Hajduka Foto: www.hajduk.hr

Nakon što su u 33. kolu poraze doživjeli Rijeka i Osijek, a Dinamo jedva osvojio bod, Hajduk se pridružio uspjesima velike četvorke HNL-a porazom od Rudeša u Kranjčevićevoj.

Momčad Rudeša, inače pretežito sastavljena od drugoligaških i trećeligaših španjolskih igrača, ovoga je proljeća pobijedila hrvatske predstavnike u Europi: Rijeku, Hajduk i Osijek!

U uspjesima Rudeša u nastavku sezone stanardno participira Marin Grujević, nekadašnji igrač Rijeke, Pomorca, Novigrada i Istre, te povremeno igrač Rijeke na posudbi Tomislav Turčin.

Hajduk je pokazao nešto više inicijative na početku utakmice, a Rudeš je poveo iz prve prilike.

U 14. minuti Kamenar je proigrao Andersona, koji je zatresao mrežu iza ne baš sigurnog vratara Letice - 1:0.

Hajduk je do odmora pokušavao kroz veći posjed lopte stići zaostatak, stvorili su gosti jednu izglednu priliku.

U 24. minuti Hamza se probio u kaznenom prostoru, Čondrić je uspio pravodobno uklizati.

U drugom dijelu Hajduk je znatno pojačao pritisak, igralo se stalno u trećini domaćina u kojega je koncentracija popustila u 71. minuti.

Gyurcso se pojavio ispred Čondrića na lijevoj strani, Mesarić je s gol-crte izbio loptu u polje.

U 78. minuti koncentraciju je izgubio Čondrić, koji je pogrešno procijenio let lopte nakon Fomitschowa ubacivanja iz prekida zdesna.

 Hamza se naklonio s 4 metra i glavom loptu poslao u mrežu - 1:1.

Rudeš je ponovo iskazao mentalnu snagu, u 83. minuti nakon ubačaja iz kuta u gužvi kaznenog prostora na pravom mjestu našao se Galilea, koji je nogom poslao loptu u mrežu - 2:1.

Rudeš je novom pobjedom na najboljem putu da izbjegne dodatne kvalifikacije u borbi za ostanak, a Hajduk je novi porazom ostao iz Rijeke tri kola prije prvenstva.

RUDEŠ: Čondrić, Paez, Mesarić, Galilea,  Kamenar, Fazli, Pavić, Entrena (55 Turčin), Grujević (75 Franić), Segado (68 Ivančić), Anderson

HAJDUK: Letica, Fomitschow, Lopez, Ismajli, Juranović, Radošević, Bašić (59 Almeida), Caktaš (46 Kovačević), Hamza, Gyurcso (71 Tudor), Futacs

Utakmica 33. kola: Rudeš - Hajduk 2:1 (Aderson 14, Galilea 83/Hamza 78)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.