Prva HNL Rijeka sezonu završila pozitivnim rezultatom bez većine igrača koji su igrali finale Kupa

Subota, 25. svibnja 2019. 21:59 Napisao/la  SC

Slaven Belupo - Rijeka 1:1.  Mogu domaćini na kraju biti zadovoljni što nisu doživjeli poraz, najbolju priliku Rijeka nije iskoristila u 88. minuti

Prva HNL Rijeka sezonu završila pozitivnim rezultatom bez većine igrača koji su igrali finale Kupa
Foto: www.epodravina

 

Prva HNL - 36. kolo

SLAVEN BELUPO - RIJEKA 1:1

Stadion u Koprivnici. Gledatelja 2000

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb)

Strijelac: 1:0 Plantak (56), 1:1 Acosty (63)

Žuti kartoni: Martinaga (61), Mladen (78)

SLAVEN BELUPO: Filipović, Iharoš, Međimorec, Martinaga, Plantak, Vidović (73 Mladen), Puclin (59 Bongongui), Bogojević (78 Dolček), Delić, Lima

RIJEKA: Prskalo, Escoval, Braut, Punčec, H. Smolčić, Lepinjica, Bušnja, Lončar (70 Halilović), Murić, Acosty, Ristovski (80 Liber)

Nogometaši Rijeke sezonu su završili neodlučenim rezultatom u Koprivnici čime su nastavili pozitivan niz u utakmicama protiv Slavena Belupa i u pozitivnom ozračju završili sezonu.

Igor Bišćan sastavio je momčad većinom od igrača koji nisu igrali finale Kupa, samo su trojica igrača (Escoval, Punčec, Lepinjica) bili u početnoj postavi u Puli.

Na klupi su sjedili Pandur, Mamić, Halović, Liber, Pavelić, Gorgon, Velkovski.

Tako je složena momčad energetski mogla odgovoriti zahtjevima zadnje utakmice ove sezone u kojoj je prije svega trebalo sačuvati ugled doprvaka i pobjednika Kupa.

Dojam je da je cilj ostvaren, Igor Bišćan može biti zadovoljan kako su reagirali igrači, posebice najmlađi.

Što se tiče sadržaja, Rijeka je odigrala onoliko koliko je bilo potrebno da Slaven Belupo ni nakon 28. utakmice nije uspio pobijediti.

Dapače, mogu domaćini na kraju biti zadovoljni što nisu doživjeli poraz, najbolju priliku Rijeka nije iskoristila u 88. minuti.

Halilović i Murić izmjenili su loptu na atraktivan način.

Halilović je dugačkom loptom proigrao Murića na desnoj strani kaznenog prostora, Murić je primirio loptu i sačekao da Halilović dotrči, precizno je odigrao, a Halilović je u punom trku iz prve efektno s 10 metara loptu poslao u vrata.

Filipović je također izgledao atraktivno u zraku, vratar Slaven Belupa sačuvao je bod domaćinu u završnici tijekom koje je riječka momčad dominirala u posjedu loptu što znači da je fizički spremno završila sezonu.

Nije utakmica odigrana u osrednjem ritmu obilovala prilikama.

Slaven Belupo najbliži je pogotku bio kada je Prskalo u 55. minuti obranio povezane udarce Lime i Plantaka.

Uslijedio je ubačaj iz kuta, pa skraćeni ubačaj u kazneni prostor nakon kojega je Plantak u duelu s Lepinjicom uspio nogom skrenuti loptu u vrata - 1:0.

Acosty je izjednačio nakon što je lijevoj strani kaznenog prostora ramenom primio loptu po Escovalovu okomitom pasu, napadač Rijeke u primanju se oslobodio Iharoša i iskosa pogodio suprotni kut - 1:1.

U prvom dijelu Rijeka je stvorila dvije poluprilike, Ristovski (12) i Lončar (31, Filipović brani) bili su u izglednim pozicijama.

Standings provided by Sofascore