Prva HNL: Rijeka pobijedila Slaven Belupo s desetoricom igrača

Subota, 15. srpnja 2017. 22:54 Napisao/la  Igor Vranić

Utakmica 1. kola: Rijeka - S. Belupo 2:0. Rijeka pobijedila  načinom na koji pobjednički mentalitet  grade stabilne momčadi


Prva HNL - 1. kolo

RIJEKA - SLAVEN BELUPO 2:0

Stadion na Rujevici. Gledatelja: 4500

Sudac: Duje Strukan (Split) 6

Strijelci:  1:0 Gorgon (22), 2:0 Vešović (72)

Žuti kartoni: Bradarić (48), Ivanovski (48), Bouadla (70)

Crveni karton: Bradarić (56, drugi žuti karton)

RIJEKA: Sluga -, Ristovski 6,5, Elez 6, Župarić 6, Zuta 6, Mišić 6,5, Bradarić 5, Heber 5,5 (70 Kvržić -), Matei 6 (59 Maleš 6,5), Vešović 7, Gorgon 6,5

SLAVEN BELUPO: Marković 6, Međimorec 5,5, Musa 6, Katić 5,5, Purić 6, Bistrović 5,5, Telushi 5,5, Vrljičak 5,5 (75 Tatar -),  Arap 5,5 (53 Bouadla ), Kendeš 5,5 (67 Bogojević -), Ivanovski 6

Nogometaši Rijeke ostvarili su prvu pobjedu u HNL-u načinom na koji pobjednički mentalitet  grade stabilne momčadi.

Pogocima Gorgona i Vešovića riječka momčad pobijedila je Slaven Belupo u utakmici koju je riješila u trenucima kada je ostala s desetoricom igrača.     

U momčadi se pojavio Matei umjesto Gavranovića, koji se ozlijedio na treningu pa nije bio ni u zapisniku utakmice.

Posljedica Gavranovićeva izostanka bile su dvije izmjene pozicija u odnosu na utakmicu protiv Velšana: Matei je zaigrao na lijevom boku, Heber u vrhu napada.

Gosti su očekivano zaigrali u zatvorenijoj varijanti s trojicom braniča (Međimorec, Musa, Katić) u zadnjoj liniji, isto kao što je utakmica počela očekivanim pritiskom domaćina i neočekivanom prilikom gostiju.

U 5. minuti Purić je pobjegao desnom stranom i prizemno ubacio loptu u kazneni prostor.

 Župarić je nespretno zahvatio loptu koja se idealno odbila natrčalom Ivanovskom, koji je elegantno prebacio Slugu, lopta je okrznula gredu i otišla izvan igrališta.

Željko Kopić prometnuo se u jednog od najboljih trenera mlađe generacije, ljetos je promijenio pola igrača i održao sličnu organizaciju igre kao prošlih sezona.

To u praksi znači da  je riječka momčad cijelo prvo poluvrijeme uporno probijala čvrsto postavljeni obrambeni blok.

 Utakmica se igrala na polovici gostiju koji su samo jednom u duelima reagirali sa zadrškom, dovoljno da Rijeka na odmor ode s prednošću!

U 22. minuti Vešović je ubacio zdesna, Gorgon nadvisio obranu gostiju i sa 7 metara glavom loptu skrenuo u mrežu - 1:0.

Nisu gosti baš bezlazleno izgledali u nekoliko brzih otvaranja, dvaput su (Vrljičak 15, Arap 36) preciznim protokom lopte došli u otvorene pozicije za udarce u kaznenom prostoru domaćina.

Oba puta nedostajalo je malo više individualne kvalitete da bi se izigrala najbolja obrana HNL-a prošle sezone.

Drugo poluvrijeme počelo je agresivnije i nervoznije. U 48. minuti nastala je gužva među igračima uz središnju tribinu, Ivanovski je teatralnim padom pokušao iznuditi nešto više od žutog kartona za Bradarića.

U 56. minuti Bradarić je neoprezno naletio na Bouadlu, sudac Strukan pokazao je kapetanu Rijeke drugi žuti i crveni karton.

Rijeka je ostala s desetoricom igrača, trener Matjaž Kek odmah se zatvorio u sredini s Malešom, izašao je Matei.

U 66. minuti gosti su umalo kaznili visoko postavljeni riječki gard s igračem manje, pobjegao je Ivanovski lijevom stranom, ubacio natrčalom Kendešu, koji je pobjegao Zuti i s 9 metara loptu poslao preko vratiju.

Bila je to prva izrađena prilika na utakmici s obje strane, riječka momčad ovakve promašaje gostiju ne prašta.

U 72. minuti uporni i čvrsti Mišić odnio je loptu u duelu na desnoj strani, ušao u kazneni prostor i idealno poslao loptu na drugu stranu, gdje je Vešović bio brži od Markovića i loptu poslao u mrežu - 2:0.

Lakše se počelo disati na tribinama i na terenu po kojemu su se rastrčali igrači u bijelim dresovima. Počelo je najbolje razdoblje igre Rijeke.

Gosti su su se postavili dovoljno visoko da na širokom prostoru dođe do izražaja riječka moć, ni po čemu se nije vidjelo da gosti imaju igrača više.

Naprotiv, na trenutke je izgledalo kao da imaju igrača manje.

Kao primjerice u 88. minuti, kada je Vešović lakoćom prošao lijevom stranom, precizno ubacio, a Gorgon sa 6 metara loptu glavom poslao za malo preko okvira vratiju.

Bila je to najbolja prilika Rijeke na utakmici.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.