PRVA HNL

Rijeka nastavila pozitivan na Poljudu

Subota, 31. ožujka 2018. 19:09 Napisao/la  SC

Simon Sluga sačuvao bod u sudačkoj nadoknadi

Simon Sluga
Simon Sluga Foto: www.hnkrijeka

Prva HNL - 27. kolo

HAJDUK - RIJEKA 1:1

Stadion na Poljudu. 15.600

Sudac: Igor Pajač (Zelina) 6,5

Strijelci: 0:1 Čolak (52), 1:1 Caktaš (62-11m)

Žuti kartoni: Ismajli (8), Raspopović (14), Čolak 830), Zuta (42), Said (45+1), Župarić (45+1), Nižić (88), Punčec (90+1)

Crveni karton: Čolak (90+4, drugi žuti karton)

HAJDUK: Letica - , Letica 6, Juranović 6, Nižić 6,5, Borja Lopez 6, Ismajli 5,5 (46 Bašić 6), Radošević 6, Savvas 6, Caktaš 6,5, Tičinović 5,5 (64 Kovačević -), Gyurcso 6,5 (79 Futacs -), Said 6

RIJEKA: Sluga 7,5, Raspopović 5,5, Punčec 6,5, Župarić 6,5, Zuta 7, Bradarić 6,5, Grahovac 6, Pavičić 6 (83 Capan -), Heber 6 (90+5 Puljić -), Acosty 6,5 (77 Kvržić -), Čolak 6,5

Rijeka je na Poljudu nastavila pozitivan niz rezultata, riječka momčad osvojila je bod (1:1) u utakmici koja je postala zanimljiva u drugom dijelu.

Malo je sadržaja u prvom dijelu viđeno od igrača opterećenih taktičkom stegom, dojam je da su igrači obje momčadi više brinuli o tome kako držati visoku razinu agresivnosti u duelima nego o nadigravanju.

Obje su momčadi koncentrirano stajale u zbijenim formacijama, malo se slobodnog prostora nudilo u zadnjim trećinama na objema stranama.

A to malo slobode bio je previše za kapacitete igrača od kojih se očekivao potez prevage u igri jedan na jedan! Uglavnom je po sredini terena prštalo od statičnih duela i žutih kartona.

Gledatelji u prvom dijelu ništa nisu vidjeli vrijedno pažnje.

Gyurcso je u 38. minuti s 22 metra snažno udario po lopti, Sluga je pravodobno skrenuo loptu. Bio je to jedini izravni udarac prema vratima!

Nižićev (3) traljavi pokušaj iz okreta nakon prekida i Heberov (28) udarac glavom po kojemu je lopta lagano doletjela u Letičino naručje treba zabilježiti jedino zbog statistike.

Hajdukovi napadi ovisili su o Saidovim fizikalijama, dok je Rijeka izgledala sterilno u završnici.

Jedino je nešto obećavao Acostyjev (35) bijeg po desnoj strani, napadač Rijeke nije bio precizan kada je trebalo proigrati suigrače u završnici.

Sudač Pajač dijelio je kartone po prilično jasnim kriterijima. Prema istima Ismajli je zbog prekršaja nad Pavičićem trebao dobiti drugi žuti karton u 26. minuti.

Nije ga dobio, pa Kopić nije htio riskirati. Ostao je Ismajli u svlačionici na odmoru.

U drugom dijelu igrala se drugačija utakmica.

Preuzela su oba trenera veći rizik, raširile su se formacijski obje momčadi, otvorio se međuprostor i počeo se igrati nogomet.

Bašić je odmah u 46. minuti navijestio da će biti uzbuđenja, kada je s loptom prošao pokraj Sluge van igrališta.

U 52. minuti proradila je riječka veza uz napadu: Acosty je lucidnim pasom s desne strane proigrao pavodobno utrčalog Pavičića, uslijedila je precizno proigravanje u padu, Čolak je ostao sam na 6 metara ispred Letice i Rijeka je povela - 0:1.

Sjajna akcija!

Razigrala se Rijeka protiv šokiranog Hajduka.

U 55. minuti Heber je gurnuo loptu Čolaku koji je pobjegao lijevom stanom, zastao u zatvorenoj poziciji iz koje je ipak mogao oprobati snagu udarca. Ovako je njegov pokušaj prigravanja za Hebera osujetio Savvas.

Minutu iza toga Heber je slijeva zamalo promašio utrčalog Acostyja ispred Letice.

Izgledala je Rijeka nadmoćno, kada je Hajduk izjednačio.

U 60. minuti Gyurcso je u dvojbenoj poziciji primio loptu na lijevoj strani u kaznenom prostoru, Raspopović je prema običaju zakasnio, Pajač je opravdano pokazao na bijelu točku.

Mogao je komotno pokazati i drugi žuti karton Raspopoviću da je htio...

U 61. minuti Caktaš je udarcem s bijele točke poravnao rezultat (1:1) i odnose snaga na terenu, evidentno je pao adrenalin u riječkoj momčadi poslije naivno primljenog pogotka.

Splasnuo je sportski nagon za pobjedom, opet je u objema momčadima počeo prevladavati strah od poraza.

Nije utakmica postala nezanimljiva kao u prvom dijelu, kada je prevladavala fizika, ali je rizik sveden na minimun.

Pao je ritam utakmice koja se igrala 97 minuta zbog kraćeg prekida uvjetovanog bakljadom na sjeveru.

U takvoj igri Kovačević je u 75. minuti propustio realizirati meč-loptu.

Izmigoljila je lopta između nogu ukopanih riječkih braniča, Kovačević je u gužvi dočekao loptu na 6 metara od Sluge, koji je instiktivno reagirao i nogom osujetio poraz.

Svaka čast Slugi, ali vratari u takvim situacijama ne ovise o svojim nego o reakcijama napadača.

U 92. minuti Sluga je zahvaljujući svojim refleksima definitivno postao junak riječke momčadi.

Ubacio je Bašić iz prekida, Caktaš je loptu skrenuo glavom, a Sluga je uspio dohvatiti loptu tako da su se igrači Hajduka počeli hvatati za glave.

Na kraju se za glavu može uhvatiti Čolak, koji je u 94. minuti neoprezno dobio drugi žuti karton zbog kojega neće igrati protiv Dinama u srijedu.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.