PRVA HNL

Rijeka lakoćom osvojila bodove u Zaprešiću

Nedjelja, 11. ožujka 2018. 17:25 Napisao/la  SC

 Pavičić  i Heber sve riješili za dvije minute

Antonio Bosec (Inter) i Heber (Rijeka)
Antonio Bosec (Inter) i Heber (Rijeka) Foto: www.hnkrijeka

 Prva HNL - 25. kolo

INTER - RIJEKA 0:3

Stadion na Zaprešiću. Gledatelja: 500

Sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelci: 0:1 Pavičić (11), 0:2 Heber (12), 0:3 Acosty (65)

Žuti kartoni: Grgić (46), Čeliković (51), Bradarić (44)

INTER: Mrmić, Bosec, Komorski, Grgić, Čeliković, Postonjski (86 Vukmanić), Šarić, Zulim (57 Obeng), Vukčević, Blažević (46 Rak), Andrić

RIJEKA: Sluga, Zuta, Punčec, Župarić, Leovac, Bradarić, Grahovac, Pavičić (78 Capan), Heber, Acosty (66 Puljić), Čolak (87 Kvržić)

Rijeka je protiv Intera ostvarila pobjedu (3:0) koja se prema pristupu može nazvati rutinskom, posebice nakon što je već u 12. minuti utakmica lišena natjecateljske neizvjesnosti.

U 11. minuti Pavičić je iz auta primio loptu u kaznenom prostoru na desnoj strani, plasiranim udarcem lijevom nogom iskosa loptu je precizno poslao u daljnju vratnicu od koje se odbila u mrežu - 0:1.

U 12. minuti Bradarić je lijevom nogom odigrao precizni okomiti pas, Heber je pobjegao Bosecu u središtu kaznenog prostora, primio loptu na prsa u trku i udarcem iz prve zatresao mrežu - 0:2.

Igračima Intera već nakon 12 minuta prisjelo je nogometno poslijepodne u Zaprešiću: Rijeka je  lakoćom postignula dva pogotka, a trebalo je odigrati još osamdesetak minuta utakmice...

Na drugoj strani, osjetno kvalitetnoj momčadi poput Rijeke posebno je bilo važno što prije postići pogodak i onda mirno kontrolirati rezultat.

Postignula je Rijeka brzo dva pogotka nakon čega se riječki napadači nisu baš pretrgli u namjeri da napune mrežu domaćina.

Početni pristisak ostvario je željeno, očito da više nije potrebe nepotrebno trošiti snagu po terenu koji je izgledao bolje nego što se očekivalo.

Do odmora Rijeka je čuvala vodstvo tako da se igralo na polovici domaće momčadi koja niti je znala, niti je mogla pripremiti akciju koja bi se mogla opisati prijetnjom za vrataru Slugu.

U drugom dijelu igrači Intera malo su se presložili na terenu i u glavama.

Nisu više igrači Intera izgledali tako bojažljivo i mekano u duelima, pa se čuvanje rezultata riječke momčadi svelo na povremeno uigravanje obrambenog bloka u zoni udarca.

Dosta bi to dobro izgledalo da Andrić u jednom trenutku nije izašao sam ispred Slugu na postavljenu riječku obranu!

Vratar Rijeke pravodobno je osjetio što se može dogoditi, uspio je ušao u udarac i skinuo zicer, kao što se kolokvijalno zovu takve prilike.

Minutu kasnije stigla je kazna na drugoj strani.

Heber je u 65. minuti povukao kontru po lijevoj strani, odigrao paraleleno za Acostyja na lijevoj strani, ušao je tamnoputi napadač Rijeke u kazneni prostor zdesna i snažnim udarcem loptu poslao u bliži Mrmićev kut - 0:3.

Što se tiče konkretnih poteza, utakmica je završila.

Dojam je da Rijeka odavno nije lakše pobijedila jednu utakmicu u Zaprešiću.

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.