PRVA HNL

Rijeka i Hajduk odigrali na Rujevici bez pogodaka

Subota, 16. veljače 2019. 16:57 Napisao/la  Igor Vranić

Na tribinama više od šest tisuća gledatelja

Robert Murić (Rijeka) i Borja Lopez (Hajduk)
Robert Murić (Rijeka) i Borja Lopez (Hajduk) Foto: Lario Tus

Prva HNL - 21. kolo

RIJEKA - HAJDUK 0:0

Stadion na Rujevici. Gledatelja: 6527

Sudac: Fran Jović (Zagreb) 6,5

Žuti kartoni: Ismajli (31), Lončar (40), Lopez (84), Tudor (89), Hamza (89)

RIJEKA: Sluga 6, Kvržić 6, Župarić 6,5, Escoval 6, Mamić 6, Lončar 6, Pavičić 6, Halilović 5,5 (75 Murić -), Acosty 6, Gorgon 6 (90+2 Ristovski -), Puljić 6

HAJDUK: Posavec 7, Tudor 6, Lopez 6,5, Ismajli 6,5, Bradarić 6 (55 Formitschow 6), Nejašmić 6,5, Hamza 6,5, Palaversa 6 (71 Kalik -), Tahiraj 6 (62 Gyurcso -), Jairo 6, Caktaš 6

Rijeka i Hajduk odigrali su derbi 21. kola bez pogodaka.

Dojam je da su obje momčadi na kraju bile zadovoljne ostvarenim iako se nemaju čime hvaliti nakon utakmice, posebice prikazanim u drugom dijelu.

Igor Bišćan počeo je utakmicu u sastavu koji se nametnuo silom-neprilika, treneru Rijeke sedmorica igrača nisu bila na dispoziciji.

Uz vratara Prskala na klupi su sjedila šestorica igrača (Braut, Murić, Bušnja, Velkovski, Smolčić, Ristovski), koji zajedno nisu skupili desetak nastupa u natjecateljskim utakmicama.

Trener Siniša Oreščanin utakmicu je počeo u najboljem sastavu, uobičajena postava bez klasičnog prvoga napadača omogućila je gostima da odmah u sredini stvaraju višak kroz posjed lopte.

Visoko je stala gostujuća momčad, agresivni presing na igrača s loptom osujetio je riječki protok lopte u začetku, zbila se na svojoj polovici riječka momčad i čekala mogućnost za kontru.

Budući da ni gosti nisu često ulazili u zadnju trećinu, ništa se konkretno nije dogodilo do 22. minute.

A onda je na domaćoj strani Jairo položio loptu Caktašu za otvoreni udarac sa 17 metara, da bi odmah u transformaciji na drugoj strani Puljić u ravni druge vratnice dočekao ubačenu loptu i snažnim udarcem napucao Posavca.

Bila je to najbolja riječka prilika na utakmici.

U 36. minuti riječka se momčad opet sramežljivo pojavila u zadnjoj trećini, Kvržić je udarcem zdesna zamalo postao asistent Lončaru.

Kroz osmišljenu pas-igru Hajduk je još dvaput ušao u završnicu s viškom igrača: u 40. minuti Sluga jer bio brži od Tahiraja, a u 41. minuti Hamza nije iskoristio izglednu poziciju za udarac s 12 metara.

Prije utakmice moglo se pretpostaviti da će Rijeka u ovakvom sastavu teško stvarati višak u igri jedan na jedan, ali se nije očekivalo da će Oreščanin u prvom dijelu održati predavanje Bišćanu u organizaciji igre, posebicu u pokrivanju prostora između linija u oba smjera.

Činilo se da Hajduk ima dvojicu, trojicu igrača više na svakom dijelu terenu, a to nema veze sa izostancima najboljih igrača Rijeke.

U drugom dijelu obje su momčadi igrale na nulu, pa je takva bila i ocjena igre bez ijedne izrađene prilike.

Desetak minuta na početku drugoga dijela izgledala je riječka momčad rastrčanije, agresivnije, brže...

Rječju, obećavajuće!

Toliko je vremena trebalo Hajduku da opet preuzme kontrolu utakmice kroz posjed lopte i primiri Rijeku.

Uslijedilo je dvadesetak minuta utakmice bez ikakvog sadržaja prije nego što je Rijeka zadnjih petnaestak minuta ponovo podignula ritam i ostvarila razdoblje kontinuiranog napada.

Koliko se sadržajno igralo u drugom dijelu ukazuje podatak da je Župarić (85) imao najveću priliku, stoper Rijeke najviše je skočio nakon prekida i loptu glavom uputio u Posavca.

Vratar Splićana istaknuo se u 53. minuti, kada ja Acosty s dvadesetak metara slijeva uputio udrarac u suprotni kut.

Doduše, i Puljić (90) je iz slobodnog udarca uputio udarac u Posavca, ali više zbog statistike nego zbog nečeg konkretnog!

Fotogalerija Lario Tus

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.