PRVA HNL

Rijeka i Dinamo igrali bez pogodaka i sadržaja

Subota, 11. svibnja 2019. 20:56 Napisao/la  Igor Vranić

Što se igre tiče, Igor Bišćan jedino može biti zadovoljan da je prvi put u njegovu mandata Rijeka pokazala da može igrati na "nulu"

Ivan Lepinjica (Rijeka) uspješno parirao Daniju Olmu (Dinamo)
Ivan Lepinjica (Rijeka) uspješno parirao Daniju Olmu (Dinamo) Foto: Lario Tus

Prva HNL - 33. kolo

RIJEKA - DINAMO 0:0

Stadion na Rujevici. Gledatelja: 5543

Sudac: Mario Zebec (Varaždin) 6

Žuti kartoni: Rrahmani (38), Lepinjica (53), Gojak (66), Kvržić (72), Lešković (80)

RIJEKA: Sluga 6,5, Escoval 6, Punčec 6, Župarić 6,5, Kvržić 6, Mamić 6, Lepinjica 6,5, Pavičić 6, Lončar 6 (84 Murić -), Halilović 6 (90+1 Capan -), Puljić 5,5 (68 Čolak -)

DINAMO: Livaković -, Stojanović 6,5, Lešković 6, Dilaver 6, Rrahmani 6,5, Gojak 6, Moro 6,5, Olmo 5,5, Oršić 5,5 (82 Šitum -), Atiemwen 6, Petković 6

Rijeka i Dinamo odigrali su na Rujevici derbi bez pogodaka. 

Što se igre tiče, Igor Bišćan jedino može biti zadovoljan da je prvi put u njegovu mandata Rijeka pokazala da može igrati na "nulu".

Druga je stvar što je sadržaj utakmice odgovarao rezultatu.

Igor Bišćan oprezno je ušao u utakmicu s trojicom stopera, što je bio manji problem od toga da je u napadu igrao samo jedan igrač (Puljić) koji pogotke postiže prema vokaciji.

Kako se sezona primiče kraju, na klupi je sve manje mladih igrača, protiv Dinama među pričuvama je bio samo Hrvoje Smolčić (Acosty, Čolak, Murić, Capan, Velkovski, Prskalo).

U 3. minuti BBB-ovci su počeli skandirati ime trenera Rijeke zbog kojega Armada i dalje šutke podnosi verbalne provokacije protivničkih navijačkih skupina na Rujevici.

Zanimljivo, BBB-ove ovacije  izmamile su pljesak podrške Bišćanu na centralnoj tribini

Dominirao je Dinamo kroz posjed lopte cijelu utakmicu s tom razlikom da je u prvom dijelu zaprijetio nekoliko puta u prekidima i kroz pritisak stvorio nekoliko (polu)prilika.

Rrahmani (26) je imao najbolju priliku, kada je nogom nakon ubačaja iz kuta loptu u luku poslao prema vratima, Sluga je uspio obraniti nezgodan udarac.

Stojanović (7) je glavom loptu poslao prema vratima, gdje je stajalo nekoliko igrača Rijeke.

Gojak (23) i Rrahmani (44) pokušali su udarcima izvana, Sluga je rutinski obranio.

Bišćanu je najvažnije bilo da Dinamo u završnici organizirano ne izađe na nepostavljenu riječku obranu kao što se dogodilo u 43. minuti, kada je Pavičić izgubio loptu u zadnjoj trećini Dinama, a Moro otrčao u kontru.

Na kraju kontre Zebec nije dosudio očigledni Župarićev prekršaj nad Morom na ulasku u kazneni prostor što je razbijesnilo Bjelicu.

Rijeka odavno nije izgledala sterilnije u jednoj utakmici protiv Dinama na Rujevici.

U 27. minuti Halilović je s 23 metra uputio jedini riječki udarac prema vratima, ravno u Livakovića.

U 13. minuti Mamić je poslao loptu prema semaforu nakon Kvržićeva ubačaja zdesna, dva braniča odigrali su jedinu riječku akciju koja je na nešto sličila u završnici.

Drugi dio utakmice počeo je atraktivnim udarcem braniča Dinama, Stojanović je u 48. minuti s 18 metara snažnim udarcem uzdrmao gredu.

Bila je to optička varka za svih koji su se nadali sadržajnijem nastavku utakmice.

U odnosima na terenu ništa se nije ni moglo promijeniti budući da su obojica trenera nastavili igrati isto u istim sastavima.

To znači da je Dinamo ne odveć intezivno pokušavao stvoriti višak u zadnjoj riječkoj trećini, gdje je zbijena riječka momčad disciplinirano čuvala prilaze Slugi.

Posebno je bilo važno paziti na Olma u međuprostoru, gdje je mladi Lepinjica taktički odigrao bez pogreške kao da iza sebe ima desetak sezona, a ne desetak utakmica u Prvoj HNL.

U drugom su pravcu riječki pokušaji transformacije bili prespori da bi bili opasni, a ni jedan riječki igrač nije pokazao kapacitet u igri jedan na jedan.

Posljedice su se osjetile na statistici, u drugom dijelu nije bilo prilike za pogotke ni na jednoj strani.

U 51. minuti Halilović je slično kao u prvom dijelu uputio jedini riječki udarac u okvir vratiju, opet ravno u Livakovića.

Fotogalerija Lario Tus

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.