Prva HNL Osijek prema prikazanom zaslužio bod, sudac nije dosudio kazneni udarac za Rijeku

Nedjelja, 18. kolovoza 2019. 22:05 Napisao/la  SC

Rijeka - Osijek 1:1. Rijeka zadnjih petnaestak minuta utakmice provela u svom kaznenom prostoru da bi u 93. minuti propustila dvije velike prilike

Petar Bočkaj (Osijek) i sveprisutni Zoran Kvržić (Rijeka)
Petar Bočkaj (Osijek) i sveprisutni Zoran Kvržić (Rijeka) Foto: Lario Tus

 

Prva HNL - 5. kolo

RIJEKA - OSIJEK 1:1

Stadion na Rujevici. Gledatelja: 4832

Sudac: Duje Strukan (Split) 5

Strijelci: 1:0 Čolak (35), 1:1 Žaper (86)

Žuti kartoni: Mance (10), Majstorović (34), Murić (41), Capan (90+3)

RIJEKA: Prskalo 7, Kvržić 7, Punčec 6, Župarić 6,5, Smolčić 5,5, Velkovski 5,5, Iglesias 6 (74 Capan -), Lončar 6, Murić 5,5 (70 Acosty -), Vuk 5,5 (81 Halilović -), Čolak 6,5

OSIJEK: Ivušić 7, Šutalo 5,5, Majstorović 6, Škorić 6,5, Šorša 5,5 (67 Silva -), Lopa 6,5 (77 Alves -), Kleinheisler 6, Bočkaj 6,5, Žaper 6,5, Marić 6,5, Mance 6

Rijeka i Osijek podijeli su bodove u derbiju 5. kola odigranom na Rujevici.

Osječani su prema prikazanom zaslužili bod iako je Rijeka na kraju utakmice propustila realizirati čak dvije match-lopte, dok je sudac Strukan propustio dosuditi kazneni udarac za Rijeku.

Igor Bišćan počeo je utakmicu s najboljim parom stopera (Župarić, Punčec) čime je rizik sveo na minimum.

U odnosu na utakmice protiv Aberdeena, u početnoj postavi bila su još trojica stožernih igrača (Kvržić, Lončar, Čolak).

Dino Skender jedini u HNL-u stalno igra s trojicom stopera (Šutalo, Majstorović, Škorić), u omiljenom rasporedu (3-4-2-1) Maxa Allegrija kojega talijanski treneri polako vraćaju u modu.

Riječka momčad utakmicu je počela s dužnim respektom prema gostima, koji su djelovali prilično suzdržano s obzirom na ciljeve u prvenstvu.

Ritam utakmice i intezitet u duelima bio je daleko ispod očekivanja, znale su na Rujevici puno agresivnije i ambicioznije igrati slabije momčadi Osijeka.

U 19. minuti Čolak je pobjegao lijevom stranom, u mjestu uz korner-liniju prošao nesigurnog Škorića i silovito udario po lopti koja je okrznula Ivušića.

Bila je to jedina (polu)prilika na objema stranama do pogotka.

U takvoj igri pogodak se dogodio dok se nije igralo!

U 35. minuti Kvržić je iz prekida okomitom loptom pronašao Čolaka, koji je leđima okrenut Ivušiću glavom loptu u neobranjivu luku poslao u mrežu uz daljnju vratnicu - 1:0!

Efektno i učinkovito!

U idućoj minuti Žaper je dugačkom loptom pronašao Mariča iza leđa riječkih stopera, srećom za domaćina napadač Osijeka nije dobro primio loptu, prije nego što ga je Prskalo zatvorio u mrtvi kut.

Slično je Marić izmaknuo pažnji riječkim stoperima u 41. minuti, Prskalo je istrčao do ruba kaznenog prostora, Marić je pokušao lob-udarcem pogoditi mrežu, Smolčić je bez problema stigao pokriti leđa Prskalu.

Bile su jedine dvije prijetnja gostiju u prvom dijelu koji je završio Župarićevim (45) pokušajem glavom.

U drugom dijelu igralo se kao što voli Igor Bišćan.

Riječka momčad stajala je u bloku u svojoj trećini, prepustila posjed lopte gostima i čekala kontre.

U 55. minuti utakmica je mogla dobiti drugačiji rasplet da je sudac Strukan dosudio kazneni udarac za Rijeku, kada je Lopa prekršajem zaustavio Lončara u kaznenom prostoru.

Zbog ovakvih sudačkih previda VAR se nameće kao nužnost!

Kako je vrijeme odmicalo posjed lopte u nogama osječkih igrača sve je više rastao, Rijeka je sve sporije i teže izlazila iz svoje trećine.

U 69. minuti riječka je obrana napokon izašla iz svoje trećine i zamalo primilla pogodak!

Bočkaj je okomito gurnuo loptu Mariću, koji je pobjegao Punčecu po lijevoj strani, dotrčao do Prskala koji je odbio prvi udarac.

Lopta se opet odbila Mariću, koji se našao u još boljoj poziciji, ali je Prskalo još bolje reagirao i pravodobno ušao u udarac.

Bila je to najbolja osječka prilika do pogotka!

Gurnuo je Skender stopera Škorića u sredinu, preuzeli su gosti još veći rizik.

U 75. minuti upravo je Škorić okomito proigrao Mancea po sredini kaznenog prostora, sveprisutni Kvržić pokupio je loptu ispred napadača Osijeka.

Pritisak je nastavio rasti, cijela momčad Rijeke zadnjih petnaestak minuta utakmice provela je u svom kaznenom prostoru.

Ne bi to bio najveći riječki problem da momčad u jednoj utakmici odavno nije izgledala bezopasnije u transformaciji

U 85. minuti popustila je koncentracija na standardno propusnom lijevom riječkom boku.

Silva je ostao sam na lijevoj strani, odigrao povratno Žaperu, koji je plasirao loptu u bliži kut nakon što je Prskalo poletio u suprotnu stranu - 1:1.

U 92. minuti Silva je u okomitom trku prošao kroz obranu Rijeke, udarac lijevom nogom s 10 metara nije bio toliko precizan da Prskalo ne bi stigao.

I kada se činilo da riječka momčad više nema snage otići ni u svlačionicu, dogodila je prva riječka kontra u drugom dijelu!

I to kakva!

Prvo je Čolak u 93. minuti istrčao sam ispred Ivušića na lijevoj strani, vratar Osijeka sjajno je reagirao i odbio loptu.

Natrčao je doslovno sveprisutni Kvržić i silovitim udarcem loptu poslao u bližu vratnicu!

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.