Prva HNL: Osijek i Dinamo odigrali neodlučeno, Rijeka postala lider prvenstva

Nedjelja, 30. srpnja 2017. 22:55 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola: Osijek - Dinamo 1:1. Zekić počeo utakmicu bez devetorice igrača koji su igrali u Eindhovenu

Osijek i Dinamo podijelili su bodove (1:1) u derbiju 3. kola čime Rijeka u 4. kolu stiže u Gradski vrt kao lider prvenstva.

Zoran Zekić igrao je protiv Dinama bez većine prvotimaca, koje je odmarao za utakmicu protiv PSV-a u četvrtak.  Nisu igrala čak devetorica igrača koji su igrali u Eindhovenu.

Postavila se osječka momad onako kako se igra protiv objektivno kvalitetnije momčadi, prepustila je Dinamu posjed na sredini terena i vrebala kontre.

Od prve minute bilo je uočljivo da će visoko postavljena obrana Dinama imati problema s brzim transformacijom domaćina.

U 18. minuti dogodilo se očekivano: Vojnović je pobjegao Leškoviću na desnoj strani, Grgić se pojavio sam ispred Livakovića i zakucao loptu u mrežu - 1:0.

Osijek je u prvom dijelu propustio dvije izgledne prilike, oba puta Livaković je spašavao mrežu. Grgić i Lukić imal su otvorene pozicije za udarce.

Dinamo je poravnao u 39. mnuti, kada je Moro kroz osječki blok s vrha kaznenog prostora prizmeno loptu poslao u desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu - 1:1.

Ipak je Dinamo uspio materijalizirati veliku nadmoć u držanju lopte.

U drugom poluvremenu Dinamo je nastavio igrati otprilike u isto usporenom ritmu, Osijek više nije iskazivao okomitost iz prvoga dijela, pa je utakmica postala besadržajna.

U 86. minuti Osijek je imao veliki priliku osvojiti tri boda na klasičan način: Grezda je pobjegao u kontri sa središta igrališta i neuspješno pokušao proigrati Ejupija iako je mogao sam završiti akciju.

U zadnjim trenucima Fernandes je nakon prekida glavom zamalo iznenadio Malenicu.

OSIJEK: Malenica, Matas, Šimunec, Lesjak, Bočkaj, Jambor (46 Pušić), Lukić, Grgić (63 Grezda), Vojnović (82 Ejupi), Pterovikj, Perošević

DINAMO: Livaković, Matel, Lešković, Sigali, Lecjaks, Moro, Antolić (78 Pavičić), Gojak, Fiolić (89 Henriquez), Fernandes, Hodžić (63 Ćorić)

Utakmica 3. kola: Osijek - Dinamo 1:1 (Grgić 19/Moro 39)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.