Prva HNL: Istra 1961 osvojila bod protiv Hajduka, obje momčadi propustile meč-lopte

Nedjelja, 29. rujna 2019. 20:56 Napisao/la  SC

U drugom dijelu Istra podignula razinu trke i agresivnosti, kako je vrijeme odmicalo vratar Posavec morao sve više paziti da mu se ne dogodi 79. minuta.

Mijo Caktaš atraktivnim pogotkom doveo goste u vodstvo
Mijo Caktaš atraktivnim pogotkom doveo goste u vodstvo

 Hajduk je nakon utakmice u Puli ostao na čelu ljestvice, ali nakon nedolučenog rezultata protiv Istre 1961 ima malu prednost pred Dinamom i Rijekom koji moraju odigrati zaostalu utakmicu 6. kola.

Caktaš je u 36. minuti tehnički perfektnim udarcem sa 17 metara poslao loptu tik iz lijevu Čondrićevu vratnicu - 0:1.

Hajduk je otišao na odmor s minimalnom prednošću nakon poluvremena tijekom kojega su gosti izgledali nešto odlučnije, ali ne toliko da bi obrana Istre morala strahovati.

U drugom dijelu Istra je podignula razinu trke i agresivnosti, kako je vrijeme odmicalo vratar Posavec morao je sve više paziti da mu se ne dogodi 79. minuta.

U 79. minuti Ćuze je prošao lijevom stranom, prizemno vratio loptu na vrh kaznenog prostora, natrčao je zdesna Lončar i plasranim udarcem pogodio lijevi Posavčev kut - 1:1.

Istra 1961 je izjednačila rezultat i naplatila poduzetnu, agresivnu i dovoljno kvalitetnu igru da bi zaustavila Hajduk.

U 82. minuti Ćuze je osvanuo sam ispred Posavca, koji je izvanredno reagirao, obranio udarac s nekoliko metara i sačuvao Hajduku bod.

U 86. minuti Simić je skčio u ravni druge vratnice, glavom uputio loptu koju je Čondrić uspio odbiti.

Obje su momčadi na kraju propustile realizirati meč-lopte.

ISTRA 1961: Čondrić, Grujević, Tomašević, Bosančić, Pavić, Galilea, Lončar, Gržan, Regan (81 Močinić), Bušnja (72 Munivrana), Ćuze (90+5 Perić-Komšić)

HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Simić, Dolček, Bradarić (75 Jurić), Nejašmić, Caktaš, Jradi (64 Edouk), Jairo, Jakoliš (81 Delić)

Utakmica 10. kola: Istra 1961 - Hajduk 1:1 (Lončar 79/Caktaš 34)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.