Prva HNL: Hajduk pobijedio Istru 1961, rezultat bolji od igre splitske momčadi

Subota, 08. prosinca 2018. 19:29 Napisao/la  Ivan Jelić
Prva HNL: Hajduk pobijedio Istru 1961, rezultat bolji od igre splitske momčadi
Foto: www.hnkhajduk

 

Prva HNL - 16. kolo

HAJDUK – ISTRA 1961 3:1

Stadion Poljud. Utakmica bez gledatelja.

Sudac: Dalibor Mlakar (Zagreb) 5

Strijelci: 0:1 Fuentes (51), 1:1 Vučur (68), 2:1 Caktaš (75–11m), 3:1 Ivanovski (85)

Žuti kartoni: Jradi, Juranović, Ivanovski (Hajduk), Traore (Istra 1961)

HAJDUK: Posavec 6, Juranović 6, Ismajli 6, Vučur 6,5, Fomitschow 5 (od 71. Tudor -), Nejašmić 6, Palaversa 5 (od 63. Hamza 6,5), Caktaš 7, Jrardi 6, Jairo 6, Cyurcso 5 (od 59. Ivanovski 6)

ISTRA 1961: Čondrić 6, Grujević 5,5, Oneto 6, Rufati 6, Rubić 5,5, Segado 5,5, Traore 6,5, Obeng 5,5 (od 81 Iglesias -), Ivančić 5,5, Rodriguez 6 (od 71. Caicedo -), Fuentes 6,5 (od 66. Perić)

Na otvaranju dvoboja momčadi koje se nalazi u donjem dijelu prvenstvene tablice sraza Puljani su prvi zaprijetili.

Fuentes je „ukrao“ loptu Ismajliju, ušao je sa lijeve strane u kazneni prostor, no nije se dobro snašao, lopta mu je pobjegla u gol – aut.

Hajdukovci su veliku priliku propustili realizirati u 20. minuti, Jradi je ušao u kazneni prostor gostiju i umjesto da puca iz prve lažnjAkom je na travnjak "polegNUO" nekolicinu gostujućih igrača, zakomplicirao je sebi situacija i prilika je otišla u nepovrat.

Mogli su domaćini povesti u 25. minuti Gyurcso nije najbolje reagirao nakon proigravanja Palaverse, pucao bio je neprecizan.

Na početku drugog dijela Puljani su poveli, u 51. minuti Traore je pucao sa desne strane kaznenog prostora Posavec je kratko odbio loptu Fuentes je bio brži i viši u skoku glavom iz same blizine ubacio je loptu u mrežu.

Fuentes je bio u dvojbenoj poiziciji, pomoćni sudac nije pokazao zaleđe.

Gosti su mogli povećati svoje vodstvo u 58. minuti Grujević je ubacio sa desne strane loptu je na drugoj stativi dočekao Rodriguez, pucao je glavom sa 6 metara, Posavec je na čudesan način izvukao loptu koja je išla u donji desni kut.

Hajduk je uspio poravnati rezultat u 68. minuti nakon kornera kojI je izveo Caktaš, Jradi je pucao iz blizine Čondić je loptu u gredu, odbila se do Vučura koji ju je iz blizine zakucao u mrežu gostiju.

Potom je idealnu priliku propustio je Jradi koji je iz blizine pucao preko gola.

Domaćini su došli do prednosti golom sa bijele točke nakon što je u kazneni prostor srušen Jradi, siguran realizator bio je Caktaš.

Nema dvojbe da je penal bio dvojben!.

Hajduk je u samoj završnici stigao i do treće gola.

Caktaš je uposlio Jaira koji je pronašao slobodnog Ivanovskog kojemu nije bilo teško poslati loptu u mrežu.

 

 

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.