Prva HNL: Hajduk pobijedio Cibaliju, sudac previdio zaleđe uoči pogotka

Nedjelja, 30. srpnja 2017. 20:48 Napisao/la  SC

Utakmica 3. kola Prve HNL: Cibalia - Hajduk 1:2

Hajdukov trener Joan Carrillo odlučio je odmoriti Tudora, Memollu, Borju, Savvasa, Futacsa i Ercega za okršaj s Brondbyjem u Europskoj ligi.

S druge strane trener Cibalije Mladen Bartolović odlučio se početi utakmicu bez Frane Vitaića, a na golu je bio Brkić umjesto Šubarića koji je branio u prva dva kola.

U prvom dijelu utakmice Hajduk je imao više od igre, ali ništa se konkretno nije događalo.

Igra se odvijala uglavnom na sredini terena koji je uslijed jake kiše bio izuzetno težak za igru.

U nastavku utakmice u 56. minuti nakon odličnog proigravanja Vlašića, Hajduk je poveo preko Saida koji je ušao u igru na poluvremenu umjesto Ohandze.

Nakon primljenog pogotka domaća momčad potpuno se otvorila i pokušala sve da stigne do izjednačenja.

Vratar gostiju Stipica u dva je navrata odlično reagirao nakon udaraca Pluma, te Štrklja u 69. minuti.

Hajduk ipak pokazuje klasu više i dolazi do vodstva 2:0 u 76. minuti nakon brze kontre kada je Said primio loptu u zaleđu.

Sudac nije zaustavio igru, Saidov udarac Brkić je  obranio, ali na odbijenu loptu natrčao Vlašić i pospremio je u mrežu.

U 83. minuti kapiten Cibalije Vitaić postiže pogodak udarcem s preko 35 metara. Bila je to neka žabica koju je loše procijenio Stipica, lopta ga je preskočila udarila u vratnicu i završila u mreži.

U posljednim minutama Cibalia je pritisnula, ali gostujući Hajduk uspio se obraniti i odnijeti iz Vinkovaca sva tri boda.

Cibalia: Brkić, Zgrablić, Karamarko, Tomašević, Muženjak, Štrkalj, Plum, Pervan (72 Vitaić), Čuljak, Galić, Dabro (61 Kordić)

Hajduk: Stipica, Juranović, Nižić, Carbonieri, Fomitschow, Hamza, Radošević (68 Savvas), Kožulj, Šehić, Vlašić (81 Jandrek), Ohandza (46 Said)

Utakmica 3. kola Prve HNL: Cibalia – Hajduk 1:2 (Vitaić 83/Said 56, Vlašić 76)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.