Prva HNL: Hajduk izbjegao poraz u 92. minuti, navijači igrače ispratili zvižducima

Subota, 25. studenog 2017. 20:26 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 17. kola: Hajduk - Osijek 1:1. Pogotkom Saida u 92. minuti Hajduk se u slaboj utakmici spasio od novog domaćeg neuspjeha

Toma Bašić i Eros Grezda
Toma Bašić i Eros Grezda



Prva HNL - 17. kolo

HAJDUK – OSIJEK  1:1
 
Stadion Poljud. Gledatelja 10.076

 Sudac: Fran Jović (Zagreb) 7
 
Strijelci: 0:1 Grgić (38), 1:1 Said (90+2)

Žuti karton: Ismajli, Said, Lopez (Hajduk), Bočkaj, Boban (Osijek)

HAJDUK: Stipica 5,5, Tudor 5,5, Nižić - (od 33. Ismajli 6), Lopez 5,5, Memolla 5 (od 46.Ohandza 5,5), Radošević 5,5, Savvas 5,5, T. Bašić 5,5, Hamza 6 (od. 66 Almeida 6), Erceg 5,5, Said 6,5.

OSIJEK: Malenica 6, Grgić 6,5, Škorić 6, Barač 6, Barišić 6, Mioč 6, Mudražija 5,5, Grezda 5,5, Hajradinović 5 (od 77. Lukić -), Bočkaj 5,5 (od 84. Lopa -), Boban 6 (od 90. Lesjak -)

Nogometaši Hajduka uspjeli su ostati neporaženi u derbiju kola pogotkom Saida u 92. minuti utakmice.

U sudačkoj nadoknadi Almeida je glavom produžio loptu, u gužvi pred vratima Malenice prvo je Barišić igrao rukom, lopta se odbila Saidu, koji je iz blizine poslao loptu u mreži gostiju - 1:1.

Said se nalazio u dvojbenoj poziciji prije nego što je Almedia uputio loptu glavom, sudac nije reagirao i Hajduk se spasio od novog neuspjeha kod kuće.

Unatoč što su se spasili od poraza, Hajdukovci su ispraćeni zvizducima u svlačionicu.

Prije početka susreta gledatelji su minutom šutnje odali počast nedavno preminulom igraču Hajduka Josipu Weberu.

 Potom je Ivo Bego, jedna od legendih bijelih, uručio Franu Tudoru dres sa brojem 100 koliko je sakupio nastupa za Hajduk.

 U derbi kola Hajduk i Osijek ušli su s istim brojem osvojenih bodova, Splićani su zbog boljeg omjera datih i primljenih golova bili na drugoj, a  Osiječani na trećoj poziciji.
 
Prvu priliku domaćini su imali već nakon dvije minute igre, Erceg je dobio idealnu loptu od Savvasa, ušao je u kazneni prostor sa desne strane i došao preblizu Malenici, koji je uspio zaustaviti njegov udarac.

Torcida je počela sa navijanjem nakon 12. minuta, igre bio je to njihov protest zbog 12 bodova zaostatka za vodećim Dinamom.

Inače najvatreniji navijači na sjevernoj tribini opet su izvjesili transparent na kojem je pisalo: Odgovornost a ne demagogija, uz sliku rakete na kojoj je nacrtana  ptica kos!

Iako su domaćini imali prividnu terensko premoć, gosti su došli u vodstvo u 38. minuti.

 Memolla je pogriješio loptu je prihvatio, Grgić koji se oslobodio nekoliko igrača domaćina i sa 17 metara pucao lijevom nogom i pogodio  donji lijevi kut Stipice, koji je trebao bolje reagirati 0:1.

 Oglasila se odmah Torcida uvredljivim povicima igračima Hajduka.

Nisu bijeli imali sreće u 42. minuti nakon slobodnog udarca koji je sa lijeve strane izveo T. Bašić.

 Said je pucao glavom sa 7  metara, lopta je pogodila korijen desne stative i odbila se u polje.
 
 Domaćini su dominirali travnjakom bez pravog učinka tijekom cijelog drugoga poluvremena, slabi nogomet nikoga nije mogao zadoovljiti osim gostiju koji su mirn kontrolirali rezultat do sudačke nadoknade.
 
 Torcida je u 80. minuti priredila svoju tradicionalnu bakljadu, klub će ponovno novčano biti kažnjen.
 
 Uslijedila nova poruka igračima: Dobit ćete batine, Vi niste Hajduk...
 
Nakon male pauze gledatelji su počeki skandirati: Uprava, odlazi...

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.