Prva HNL: Hajduk na Poljudu pobijedio Rudeš, Adam Gyurcso postigao prvijenac vrijedan tri boda

Subota, 03. ožujka 2018. 17:16 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 24. kola: Hajduk - Rudeš 1:0. Odlazak Franca Ohandze poremetio planove, od prve minute igrao nekadašnji junior Rijeke Franko Kovačević

Adam Gyurcso (Hajduk)
Adam Gyurcso (Hajduk)

 

Prva HNL - 24. kolo

HAJDUK – RUDEŠ 1:0

Gradski stadion Poljud. Gledatelja 6.085.

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 6,5

Strijelac: 1:0 Gyurcso (52)

Žuti kartoni: Radošević, Šego (Hajduk), Fazli, Borevković (Rudeš)

HAJDUK: Letica -, Juranović 6,5, Savvas 6, Lopez 6, Fomitschow 6,5, Radošević 5,5, Hamza 5,5 (od 77. Kožulj - ) Caktaš 5,5, Gyurcso 7 (od 73. Šego -), Said 6,5, Kovačević 6, (od 61. Almeida 5,5).

RUDEŠ: Čondrić 6, Grujević 5,5, Mesarić 5.5, Borevković 5,5, Pavić 5,5, Galilea 5 (od 85. Kamenar -), Lulić 5, Segado 5 (od 68. Ivančić - ), Anderson 5, Fazli 5, Budimir 5 (od 61. Entrena 5).

Nakon poraza od Slavena Belupa u prošlom kolu na Poljudu, bijeli su sa puno straha čekali sraz sa Rudešom na svom travnjaku, jer su u jesenskom dijelu sezone gosti slavili rezultatom 3:2.

Nakon toga poraza smjenjen je trener Joan Carrillo, momčad je preuzeo Željko Kopić.

Odlazak Franca Ohandze poremetio je planove trenera bijelih, od prve minute na travnjak je poslao nekadašnjeg juniora Rijeke Franka Kovačevića kojem je ovo bio prvoligaški debi u dresu Hajduka.

U napadu je Said zaigrao u vrhu napadu, na desnom boku bio je Kovačević, dok je Gyurcso bio na lijevoj strani vrha napada.

Zbog ozljede nije bilo kapetana Nižića dok je Hamza ovoga puta dobio prednost u odnosu na T. Bašića.

Prvu priliku domaćini su imali u 28. minuti, nakon slabe intervencije vratara Čondića pucao je s nekoh 25 metara Caktaš, lopta je ispala iz ruku vratara Rudeša, Kovačević je bio najbrži, no nije bio spretan da bi iskoristio grešku Čondića.

Prije odlaska na odmor domaćini su izveli brzu kontru, pucao je Said, lopta je na putu prema golu gostiju pogodila jednog od igrača Rudeša i završila u korneru.

Svoju nadmoć domaćini su materijalizirali u 52. minuti.

Mađar Adam Gyurcso zabio je prvijenac u bijelom dresu.

Fomitschow je u kaznenom prostoru ubacio loptu prema Saidu koji je primio loptu na prsa i idealno poslužio Gyurcsa, koji je ušao u kazneni prostor i s 8 metara pucao lijevom nogom i pogodio lijevi kut nemoćnog Čondrića - 1:0.

U finišu susreta domaćini su izveli brzu kontru, tri bijela igrača bili su nasuprot jednog gostujućeg igrača.

Kožulj je u idealnoj situaciji slabo pucao umjesto da je uposlio bolje postavljenog suigrača.

Hajduk je na kraju uspio ipak "iščupati" tri boda.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.