Prva HNL: Dinamo preuzeo vodstvo, Osijek doživio prvi poraz ove sezone

Petak, 17. kolovoza 2018. 22:14 Napisao/la  SC

Utakmica 4. kola: Dinamo - Osijek 2:1. Moramo znati bolje reagirati, moramo biti čvršći i hrabriji, dojam je da nismo dali sve od sebe, kaže trener Osijeka Zoran Zekić

Mislav Oršić osigurao pobjedu
Mislav Oršić osigurao pobjedu

 

Nogometaši Dinama pobijedili su Osijek u derbiju 4. kola rezultatom 2:1.

Osijek je doživio prvi poraz ove sezone u zanimljivoj utakmici odigranoj u Maksimiru.

U prvom dijelu Dinamo je ostavio bolji dojam, nadigrala je momčad Nenada Bjelice gostujuću momčad.

Dominirao je Dinamo kroz tečniju i okomitiju pas-igru, ali je pogodak postigao nakon ubačaja iz kuta.

Theophile je u 22. minuti udarcem glave s 11 metara loptu u luku poslao uz lijevu vratnicu osječkog vratara.

U drugom dijelu osječka je momčad izgledala ravnopravno, počela se igrati neizvjesna utakmica u kojoj je Dinamo ipak kontrolirao rezultat.

Osijek je najviše prijetio iz prekida, Lopa je natjerao Livakovića na ozbiljnu intervenciju nakon slobodnog udarca iskosa slijeva.

Na drugoj strani Dinamo je propustio rješiti utakmicu ranije od 85. minute, Malenica je s gol-crte izbio loptu koju je Theophile glavom uputio u mrežu.

U 85. minuti Oršić je prošao pokraj dvojice osječkih igrača i s 22 metra efektno pogodio desni kut - 2:0.

Utakmica nije završila budući da je Lopa u 90. minuti uz Petkovićevu pomoć iz slobodnog udarca iskosa pogodio mrežu Dinama - 2:1.

Osijek više od toga nije mogao.

- Nije problem izgubiti, ali nismo bili hrabri. Napravili smo nekoliko pogrešaka otraga, nemam što reći. Prvo poluvreme proteklo je na razini prijateljske utakmice, u drugom smo dijelu nešto pokušali, ali bilo je prekasno. Najveći problem bio je prvi pas, puno smo griješili, teško je tako izlaziti iz obrane, to je bio najveći problem. Malo sam razočaran, ne zbog poraza nego zbog igre. Moramo znati bolje reagirati, moramo biti čvršći i hrabriji, dojam je da nismo dali sve od sebe, kazao je trener Osijeka Zoran Zekić.

- Zadovoljan sam s tri boda iako nije bilo briljantno. Umorni smo, neki igrači igrali su u utorak, nije im bilo lako opet igrati tešku utakmicu. Sada počinju pripreme za Young Boyse. Osijek u prvom dijelu ništa nije mogao, u drugom dijelu bili su opasni u prekidima, ali smo utakmicu imali pod kontrolom. Falilo nam je malo energije i svježine, ali izgurali smo utakmicu do kraja. Young Boyse još nisam ni pogledao, znam da su suvereno osvojili švicarsko prvenstvo ispred Basela, iskusna su momčad s kvalitetnim igračima, ostvaruju transfere od desestak milijuna eura kao i mi. Bit će to ozbiljna utakmica, mislim da će biti bitno kako ćemo mi izgledati, kazao je trener Dinama Nenad Bjelica.

DINAMO: Livaković, Moharrami, Leovac, Theophile, Dilaver, Ademi, Šunjić, Kadzior, Hajrović (64 Oršić), Olmo, Gavranović (80 Petković)

OSIJEK: Malenica, Lončar, Tomelin, Škorić, Šorša (73 Grgić), Mudražija, Mioč (62 Lopa), Hajradinović, Boban (62 Bočkaj), Marić, Henty

Utakmica 4. kola Prve HNL: Dinamo - Osijek (Theophile 22, Oršić 85/Lopa 90)

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.