OSIJEK - RIJEKA Zoran Zekić: Dolazi nam bitno redizajniran aktualni prvak i ne znam što možemo očekivati

Petak, 16. veljače 2018. 18:00 Napisao/la  SC

Što se tiče nekih taktičkih zamisli njihova trenera, mislim da će to biti na tragu onoga što je i do sada bilo jer kvalitetu nedvojbeno posjeduju, kaže Zekić

Zoran Zekić, trener Osijeka
Zoran Zekić, trener Osijeka

 Zoran Zekić najavio je subotnju (15) utakmicu protiv Rijeke u Gradskom vrtu, Osijek aktualnog prvaka čeka u ozračju uvjerljivog poraza (2:4) i slabe igre protiv Dinama:

- Dolazi nam aktualni prvak, bitno redizajniran što se momčadi tiče jer imaju dosta novih pojedinaca i ne znam što od njih možemo očekivati. Što se tiče nekih taktičkih zamisli njihova trenera, mislim da će to biti na tragu onoga što je i do sada bilo jer kvalitetu nedvojbeno posjeduju. Ne želim se razbacivati nekim pretjeranim najavama, treba pričati na terenu, posebice nakon poraza kojega smo doživjeli od Dinama. Inače ne mislim da su bitna imena koja igraju, nego kako ćemo mi izgledati, kao i naš protivnik, koliko ćemo ispunjavati one osnovne zadatke u igri, da bismo na njih mogli nešto i nadograditi što se tiče napada, kaže Zekić.

Zekić je nakon utakmice protiv Dinama najavio promjene:

- Uvijek se odlučujućem za one u koje najviše vjerujem, dakako na osnovu onoga što pokazuju i na treninzima. Možda sam utopist, ali i dalje mislim da je, recimo, Lopa naše najbolje rješenje za mjesto na kojemu igra. Znam i vidim da često nije raspoložen kao prošle sezone, ali vjerujem u njega. Imao je i svojih privatnih problema o kojima ne želim javno govoriti iz respekta prema njemu, no nadam se da je to sada stvar prošlosti. Što se Ejupija tiče, to smo praktički već „opjevali“ kada je riječ o njegovoj golgeterskoj krizi, pa ćemo vidjeti što napraviti i za koga se ovaj puta odlučiti, rekao je Zekić.

Trener Osijeka zadovoljan je odrađenim u prijelaznom roku:

- Želim da naši igrači shvate kako imam veliko povjerenje u njih i na njima je da pruže sve što objektivno mogu. Proveo sam s nekim našim prvotimcima dvije godine, zajednički smo napravili neke stvari i ne želim im zatvoriti vrata. Mislim da još nismo pod takvim rezultatskim pritiskom da bismo morali imperativno nekoga dovoditi, klub nam ne ide u takvom smjeru. Želimo ove igrače koje imamo potpuno profilirati u našoj sredini. Pustimo više priče o prijelaznom roku, sretan sam da je napokon završen i da se maksimalno koncentriramo na ono što imamo ovdje i što možemo, a pokazivali smo u prvom dijelu sezone. Ima tu puno detalja koje treba popraviti, prvenstveno kroz momčadski pristup jer će onda i svaki pojedinac izgledati bolje na terenu, zaključuje Zekić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.