OSIJEK - RIJEKA Što se tiče pripreme utakmice sve je jasno, Osijeku su neophodni bodovi u večerašnjoj utakmici

Srijeda, 15. svibnja 2019. 10:53 Napisao  I. V.

Rijeka u preostale tri utakmice mora osvojiti tri boda da bi osigurala drugo mjesto, Igor Bišćan razborito puše na hladno, jer u nogometu se nikada ne zna...

OSIJEK - RIJEKA Što se tiče pripreme utakmice sve je jasno, Osijeku su neophodni bodovi u večerašnjoj utakmici

 

Osijek i Rijeka večeras (20) igraju utakmicu koja ima puno veću natjecateljsku važnost za domaćine.

Hajduk, Osijek i Gorica bore se za europski plasman, Hajduk i Osijek izvjesno se bore za treće mjesto, a puno toga ovisi o Dinamu.

Dinamo danas (18) igra protiv Gorice, u zadnjem kolu igra protiv Hajduka.

Za sada je Osijek u prednosti nakon što je u Gradskom vrtu pobijedio drugu momčad Dinama.

Rijeka u preostale tri utakmice mora osvojiti tri boda da bi osigurala drugo mjesto, Igor Bišćan razborito puše na hladno, jer u nogometu se nikada ne zna...

U zadnjim kolima igraju,
35. kolo:
Rijeka - Lokomotiva
Gorica - Osijek
Hajduk - Istra 1961

36. kolo:
S. Belupo - Rijeka
Osijek - Inter
Lokomotiva - Gorica
Dinamo Hajduk

Izgleda vrlo neizvjesno što se tiče razdiobe od 3. do 5. mjesta i vrlo jasno što se tiče pripreme utakmice u Osijeku.

Igrači Rijeke znaju što ih večeras čeka u Gradskom vrtu, Osijeku su osvojeni bodovi protiv Rijeke imperativ uoči utakmice protiv Gorice.

- Rijeka je vrlo kvalitetna momčad. Čvrsta, tvrda, individualno i momčadski jaka. Pobjedom u Kranjčevićevoj dobili smo jedino što smo željeli u neizvjesnoj borbi za Europu - držati vlastitu sudbinu u svojim rukama. Pobjedom protiv Riječana dodatno bismo ojačali svoj položaj, stvarno bismo se našli na korak od cilja, ali tada ne smijemo pomisliti kako bi posao u tom slučaju bio gotov. Ne volim preskakati utakmice i pričati ni o čemu drugom osim o prvom sljedećem suparniku, a na isti način trebaju razmišljati i igrači. Imamo određenih problema, to ne možemo skrivati jer nam je izvan stroja puno veznih igrača. Pušić i Lopa sigurno, a Kleinhesiler je upitan. Nisu samo kartoni i ozljede problem, ima tu i ponešto akumuliranog umora. Vjerujem u naše unutrašnje rezerve, točnije u one koji dosad nisu imali veliku minutažu. Nemamo vremena previše razmišljati, a konačna odluka o tome tko će igrati bit će vezana i uz taktičke stvari, odnosno hoćemo li na početku uzeti ofenzivniji ili oprezniji pristup. Postoji mogućnost da se u veznom redu nađe čovjek kojemu to nije prirodna pozicija. Vjerujem u dobru podršku naših navijača bez obzira na to što im vremenski uvjeti nisu skloni. Igramo važnu utakmicu u borbi za Europu, kaže trener Dino Skender za Glas Slavonije.

Bišćanu je večeras još važnije da se ne dogodi neka ozljeda ili crveni karton budući da Rijeka u srijedu igra finale kupa protiv Dinama.

 

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.