Dino Skender: Imamo puno pravo vjerovati u novi izlazak na europsku scenu

Utorak, 14. svibnja 2019. 13:15 Napisao/la  SC

Osječani u pozitivnom ozračju čekaju utakmicu protiv Rijeke momčad koje nema razloga igrati opterećeno

Alen Grgić (Osijek) i Acosty (Rijeka)
Alen Grgić (Osijek) i Acosty (Rijeka) Foto: Lario Tus

 

Osijek i Rijeka u srijedu (20) u Gradskom vrtu igraju utakmicu 34. kola koja za domaćina ima naglašenu natjecateljsku važnost.

Osijek, Hajduk i Gorica vode borbu za dva mjesta u kvalifikacijama za Europsku ligu.

U 33. kolu Osijek je neočekivano uvjerljivo (4:0) pobijedio Lokomotivu u Kranjčevićevoj, pa momčad u pozitivnom ozračju čeka utakmicu protiv Rijeke momčad koje nema razloga igrati opterećeno što bi trebala biti prednost:

- Protiv Lokomotive dokazali smo kako je poraz u Koprivnici doista bio samo loš kolektivni dan. Veseli me što nismo potonuli nakon tog poraza, nego smo pokazali karakter i u sudaru s izravnim suparnikom pružili dobru partiju. Nastup u Kranjčevićevoj pokazao je kako imamo puno pravo vjerovati u novi izlazak na europsku scenu. Ohrabruje me što vidim kako su se dečki na svim utakmicama bili spremni baciti na glavu za pozitivan rezultat. Uveli smo nekolicinu mlađih igrača pa su oscilacije očekivan dio njihova sazrijevanja, ali čvrsto vjerujem kako ćemo na kraju sezone ostvariti naš cilj vezan uz plasman u Europu, kaže trener Osijeka Dino Skender za Glas Slavoniju.

Osijek bi prvom pobjedom protiv Rijeke ove sezone učinio veliki korak prema Europi.

U prethode tri utakmice Osječani su osvojili samo bod i to na početku sezone (1:1, 7. kolo) na Rujevici.

Tada su momčadi vodili treneri Matjaž Kek i Zoran Zekić.

Igor Bišćan oba puta pobijedio je Osijek (16. kolo: 2:1, 25. kolo: 3:1), u srijedu prvi put igra protiv Dina Skendera.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.