Novosel, Vrbanović i Horvatinčić oslobođeni optužbi za malverzacije u Croatiji

Srijeda, 04. travnja 2012. 16:43 Napisao/la  SC

Sutkinja Ana Kovačević je nakon šest godina oslobodila Horvatinčića, Novosela i Vrbanovića

Tomislav Horvatinčić, Mirko Novosel i Damir Vrbanović oslobođeni su na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu svih optužni da su kao odgovorne osobe u Nogometnom klubu Croatija malverzacijama oštetili državni proračun za ukupan iznos od 119,7 milijuna kuna.

Navedena trojica bivših djelatnika tadašnje Croatije (današnjeg Dinama) bili su opruženi kako su u razdoblju od 1996. do 2000. godine isplaćivali plaće igračima na nezakonite načine, što je prouzročilo navedenu štetu. Optužnica je Novosela teretirala za štetu u iznosu 67 milijuna kuna, Vrbanovića u iznosu od 10 milijuna, a Horvatičnića za ukupan iznos od 1,8 milijuna kuna. Sutkinja Ana Kovačević je nakon šest godina oslobodila Horvatinčića, Novosela i Vrbanovića.

Mirko Novosel je u dijelu svoje obrane iznio stav prema kojem kao direktor kluba nije imao odgovornost prema financijama. Uz dodatak kako je u to vrijeme o svemu odlučivao pokojni predsjednik dr. Franjo Tuđman, kojemu su podređeni bili tadašnja gradonačelnica Marina Matulović - Dropulić, odnosno predsjednik Gradske skupštine Zlatko Canjuga. S takvim iskazom se u potpunosti složio Tomislav Horvatinčić, koji je posebno napomenuo kako je bio volonter u tadašnjoj Croatiji.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.