Nogometni sindikat, priopćenje: HNS bi trebao osnovati fond za ovakve situacije

Ponedjeljak, 18. prosinca 2017. 20:30 Napisao/la  SC

Igrači su još jednom dokazali da su najsvjetlija točka hrvatskog nogometa, ovime su Gradu i Gloveru pokazali da za Božić nitko ne bi trebao biti zaboravljen

Nogometni sindikat, priopćenje:  HNS bi trebao osnovati fond za ovakve situacije

Hrvatska udruga Nogometni sindikat reagirala je javnim priopćenjem povodom plemenite geste Dinamovih igrača prema igračima Istre.

Evo priopćenja:

Igrači GNK Dinamo odlučili su na inicijativu kapetana Arijana Ademija izdvojiti dio svojih primanja s ciljem da na taj način pomognu igračima NK Istra 1961.

Simbolična je to gesta u ovo božićno vrijeme darivanja kojom su pokazali da uistinu suosjećaju s onima koji nemaju, u ovome slučaju sa svojim kolegama s terena.

Glavni tajnik Nogometnog sindikata, Mario Jurić, ganut ovom gestom želi još jednom naglasiti da su nogometaši opet pokazali svoju srdačnost i spremnost na pomoć.

Žao nam je da u ovakvim i sličnim životnim situacijama su upravo igrači ti koji trebaju pripomoći, osobito kad znamo da postoji Nogometni savez koji bi to trebao činiti umjesto njih.

Upozoravali smo HNS na to što bi se moglo dogoditi, stoga bi bilo dobro kad bi Savez konačno osnovao fond za ovakve situacije s obzirom na činjenicu da upravo on i izdaje licence klubovima.

Nogometni sindikat nema pravnih načina pomoću kojih bi mogao pomagati u novcu, ali smo uvijek bili i bit ćemo otvoreni za svaki oblik pomoći igračima.

Tako je Sindikat i u slučaju RNK Split snosio sve odvjetničke pred redovnim i arbitražnim sudom umjesto igrača.

Osiguravamo besplatnu pravnu pomoć i tu smo za sve igrače, tako i u ovom slučaju za one u Istri 1961.

 Igrači su još jednom dokazali da su najsvjetlija točka i najzdravije tkivo hrvatskog nogometa, a ovime su i Gradu i Gloveru pokazali da za Božić nitko ne bi trebao biti zaboravljen.

Nadamo se da će se ova situacija ubrzo promijeniti nabolje, da se ovakve stvari u hrvatskim klubovima neće ponavljati i da će igrači biti pravovremeno plaćeni za svoju igru i uložen trud i rad, stoji u priopćenju koje potpisuju predsjednik Dario Šimić i tajnik Mario Jurić.

Standings provided by Sofascore
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.